torstai 5. helmikuuta 2015

Someilukokemuksia

Sosiaalinen media on minulle joiltain osin jäänyt vähän vieraaksi. Minulla on tietenkin Facebook- ja LinkedIn -tilit, löytyy Google+ ja Twitterkin, mutta jälkimmäistä en jotenkin koskaan kokenut omakseni ja se on pölyttynyt käyttämättömyyttä. Google+ on siinä mielessä jäänyt myös hyllylle, etten seuraa sitä kautta ketään enkä itsekään päivitä sinne omia kuulumisia, mutta googlen kautta minulla on sähköposti, tätä bloggeria käytän blogin kirjoitukseen ja kuviakin säilytän googlen palvelussa. Erilaisia blogeja luen ja kirjoittelenkin, Youtube-videoita tulee ajoittain katsottua. Siinä on ollut minun somemaailmani.

Ajoittain eri yhteyksissä tulee vastaan nimet Pinterest ja Instagram, nyt päätin tutustua näihin palveluihin. Pinterestissä minulla olikin jokin ikivanha tili, mutta en ole sen perustamisen jälkeen käyttänyt palvelua ollenkaan. Instagram taas toimii sovelluksena puhelimessa, enkä ollut aiemmin jaksanut aiheeseen perehtyä. Nyt löydyn molemmista palveluista, Instagram-tilini löytyy jopa tämän blogin oikean sivupalkin linkeistä.

Minulle oli aiemmin sanottu, että nämä kaksi ovat kuvapalveluita. Ihmettelin aluksi mitä virkaa on kahdella kuvapalvelulla, mutta nyt tutustuessani, molempien käyttötarkoitus selvisi minulle. Tai ainakin se käyttötarkoitus mihin ne minulla sopisivat. Pinterest on inspiraatiopalvelu, sieltä löytyy lähes mistä tahansa aihealueesta lukuisia kuvia. Voit laittaa hakusanoja ja tarkentaa niitä, selata kuvia ja "pinnata" ne itsellesi talteen. Palveluun voi perustaa tauluja (ikään kuin kansioita), joihin voi sitten tallettaa muiden kuvia tai omiaan. Mielestäni tämä on oikein hyvä sovellus esim. remonttiprojektin ideointiin. Pikaisella testauksella pääsin selailemaan kuvia mustista saunoista, moderneista kylpyhuoneista ja lasten leikkialueista. Katselin myös tarjontaa keittiöistä ja kierrätysideoista. Itse lisäsin vasta yhden kuvan ja senkin salaiseksi luomaani tauluun. Luulisin, että Pinterestin kohdalla tulen käyttämään sovellusta enemmänkin ideoiden hakuun kuin omieni esittelyyn. Saa nähdä, voihan sitä ajatus vielä muuttua.


Ylhäällä olevaan hakukenttään laitoin ensin sanan kylpyhuone. Sen jälkeen valitsin
hakukentän alle tulleista lisävaihtoehdoista sanan moderni. Alle tulevat ne hakutulokset,
jotka sisältävät molemmat hakusanat. Voisin lisätä tuohon vielä vaikka värin valkoinen ja
saisin kaikki modernit valkoiset kylpyhuoneet. Ainakin periaatteessa, kyllä sinne
virhekuviakin eksyy mukaan.

I
nstagramin saa sitten tosiaan ladattua kännykkään. Ilmeisesti Iphoneen ja Androidiin on olemassa jo valmiit sovellukset, mutta Windows-puhelimeen oli tarjolla vain beta-versio. Latasin tuon beta-version ja näyttää kuitenkin toimivan ihan hyvin. Instagram on mielestäni ikään kuin kuva-Facebook. Sovelluksessa kuva on pääasia, mutta kuvan yhteyteen saa sitten myös tekstin. Instagramissa voi seurata kaikkia jotka eivät ole profiiliaan laittaneet salaiseksi, ihmisiä ja yrityksiä. Jos tyypillä on salainen profiili, voi pyytää päästä seuraajaksi, ja pyynnön sitten voi hyväksyä. Instagramia ajattelin käyttää jonkinlaisena kuvapäiväkirjana. Laitan joka tapauksessa tulevaisuudessakin remonttikuvat tänne blogiin, mutta pidän profiilini Instagramissa julkisena, joten sieltä voitte käydä seuraamassa mitä muuta jaan. Tällä hetkellä palvelussa on yksi ainoa kuva, tämän aamuinen testikuva.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti