perjantai 20. helmikuuta 2015

Ei huonetta ilman korjausta

Nyt on keittiö maalattu pintamaalilla kertaalleen kun alettiin ihmettelemään kaikkia sähkömiehen piuhoja. Lähetin sähkömiehelle kuvan, jossa piuhat merkkailtu ja kyselin jatko-ohjeita. Selvisikin, että olimme ymmärtäneet homman väärin. Kuvittelimme, että pistorasiat tulevat seinään, ja sähkömies oli ajatellut asentavansa ne kaapin pohjaan. Piuhat oli otettu ulos seinästä väärästä kohtaa. No, pohdimme siinä puhelimessa miten jatkamme. Sähkömiehellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko tehdään jälkiasennusrasiat seiniin tai tehdään seinään kolo ja nostetaan pistorasiapiuhat työvalopiuhojen tasolle. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa tulee tietenkin uudelleen paikkausta ja hiontaa sekä maalausta. Todennäköisesti kuitenkin päädymme tuohon hankalampaan vaihtoehtoon, onhan se mukavampi kun pistorasiat ovat kaappien pohjassa.

Onneksi ollaan vasta maalattu kertaalleen pinnat, sillä kun maali on kuivunut, tehdään johtojen siirto-operaatio ja viimeinen pintamaalikerros sitten vasta kun on uudet pohjat ja pohjamaalit vedetty. Näköjään kaikissa tiloissa päästään tekemään korjausta, onneksi ei vielä mitään mahdotonta ole ilmaantunut.

Sähkömies vahvisti vielä, että vessan valokaton asennus menee ensi viikolle, sillä toimittaja ei ole vielä ilmoittanut pleksin valmistumisesta. Selviämme ilman rahtimaksua, sillä sähkömies lupasi tuoda sen mukanaan kun on samalla suunnalla pleksifirman kanssa päivisin ensi viikolla.

Odottelen kovasti, että pääsemme purkamaan olohuoneen ja keittiön välisen nurkkaseinän. Se tuo kyllä reippaasti lisää tilavuuden tuntua. Keittiön valmistuminen on iso välietappi remontissa. Vessan valmistuminen oli hieno juttu, mutta keittiö on niin tärkeä ja iso, että kun se valmistuu, on fiilis varmasti katossa ja extra-annos motivaatiota loppuremonttiin saatu.

Pari kuvaa taas edenneestä keittiöstä:

Sauman paikka näkyy märästä maalista jonkin verran. Tämä seinä peittyy kuitenkin
melkein kokonaan kaapeilla, joten emme stressanneet niin paljon saumoista.

Ensimmäinen pintamaalikerros paikallaan.
 
Ala-astepiirrokselta näyttävä kuva, jonka lähetin sähkömiehelle katsottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti