torstai 19. helmikuuta 2015

Keittiön remontointi jatkuu

Tommi on ollut tämän viikon lomalla, ja ehtinyt useamman tunnin päivässä käyttämään remonttiin. Toki pikkumiehellä on ollut lyhemmät tarhapäivät, joten remontointi on ollut mahdollista vain tarha-aikojen puitteissa. Itse olen töissä tällä viikolla, enkä ajatellut lomaa pitääkään ennen kesää.

Maanantaina Tommi teki vessan yhdelle seinälle putkien päälle kotelon. Päätettiin, että koteloidaan ainoastaan se seinä, jossa on kolme putkea, muut kaksi jäävät koteloimatta. Putket näkyvät siis kahdella seinällä, mutta saavat näkyäkin. Kotelo on nyt pakkeloitu ja pohjamaalattu, vielä ennen viikonloppua maalataan pintamaalilla. Ensi viikolla sähkömies tulee asentamaan valokaton, jolloin kotelon pitää olla valmis.

Parina päivänä Tommi on jatkanut keittiön pohjatöiden parissa. Pakkelointi ja hiominen on aikaa vievää puuhaa, sillä pakkelin pitää kuivua tuntikaupalla ennen kuin sitä voi taas hioa. Keittiössä on paljon saumoja, joista osa tulee näkyvälle osalle seinää, joten pohjatyöt on syytä tehdä hyvin. Tässä projektissa ollaan opittu, että pakkelia pitää olla riittävän leveästi sauman molemmin puolin, muuten saumojen kohta jää ikään kuin pullottamaan.

Tänään Tommi maalasi pohjamaalilla ne seinät, joissa pakkeli oli jo kuivaa. Huomiselle jäi vielä vähän. Huomenna saadaan maalattua, ja myös pintamaalattua keittiö kokonaan. Huomisiltana ja lauantaina on muovimaton asennus, jonka jälkeen lauantaina-sunnuntaina keittiökaapit asennetaan. Viikonlopulle saadaan ilmeisesti myös apuja asennukseen.

Pohjamaalikin jo saa tilan näyttämään huoneelta.

Tähän kulmaan tulee pöytäkaapit, hella ja astianpesukone, vasemmalle seinälle
tulee myös seinäkaapit. Vasemman puoleisen ikkunan oikealta puolelta tulee
keskilattialle päin saarekkeentapainen.
Tässä kulmassa on vielä osittain tuoretta pakkelia, siksi sen maalaus siirtyy huomiselle.

Posti toi ensimmäisen toimituksen pihakasvitilauksesta. Siemenkaupan siemenet tulivat. Noin puolet siemenistä on esikasvatettavia. Täytyy hankkia/askarrella jostain kasvatuslaatikot. Kun saamme keittiön valmiiksi, perustan jonkinlaisen esikasvattamon tämänhetkisen väliaikaiskeittiön paikalle.

Kasa siemeniä, vielä vähän tekemistä ennen kuin näistä saa satoa.

Näytin työkaverilleni tätä blogia ja kuvia miltä huoneet ovat näyttäneet ja näyttävät. Työkaveri totesi, että on hankalaa saada käsitys miten huoneet ovat sijoittuneet. Lupasin skannata talon pohjapiirroksen tänne blogiin, jolloin on helpompi käsittää missä mikäkin huone sijaitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti