keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Siemeniä kesää varten tilattu

Tilasin tänään siemenkauppa.comista kesää varten siemeniä. Tilasin leikkialueelle sinipallo-ohdaketta sekä sininataa. Nämä kasvit ajattelin istuttaa lähelle venettä, josta teemme hiekkalaatikon. Kasvien väri on sininen tai sinertävä, ja ajatuksena on, että ne kuvastavat siinä veneen ympärillä vettä.

Sinipallo-ohdake, sopii myös kuivakukaksi.
Kuva: viherpeukalot.fi
Sininata on hauska, pallomainen kasvi.
Kuva: pihakasvit.fi

Tilasin myös reippaan määrän hyötykasvien siemeniä. Paketissa on amppeli- ja pensastomaattia sekä vihreää tomaattia, sitruunakurkkua, kahta erilaista paprikaa, kolmea erilaista mansikkaa, rucolaa ja jäävuorisalaattia, basilikaa, rakuunaa, minttua, rosmariinia, ryytisalviaa ja timjamia sekä ruohosipulia ja vihanneskrassia. Yritin hillitä ostointoa ja pysyttelin pääsääntöisesti tutuissa kasveissa. Ostin vain yhden erikoisuuden, sitruunakurkun, sillä ei kannata heti alkuun ottaa ylipaljon hankalia ja eksoottisia kasveja. Tässäkin määrässä on hurjasti tekemistä, varsinkin kun pitää tutustua minkälaisia esikasvatusolosuhteita ja -tapoja missäkin on. Osa yrteistä on tarkoitus laittaa sisälle ruukkuun. Yksi mansikkalajikkeista on sellainen, jonka laitan ruukkuihin leikkialueelle ja terassille.

Sitruunakurkku näytti mielenkiintoiselta, aina
pitää kokeilla jotain uutta. Kuva: siemenkauppa.fi

Keväämmällä pitää vielä miettiä mitä pensaita ja hedelmäpuita mahdollisesti vielä hankitaan tulevalle kesälle. Ainakin pari omenapuuta on haaveissa istuttaa, marjapensaita tuli istutettua syksyllä, joten voi olla ettei tälle vuodelle hankita enempää marjapensaita. Jollain aikavälillä olisi hyvä piirtää tontin pohja ruutupaperille ja tehdä jonkinlainen karkea pihasuunnitelma. On nimittäin helpompaa katsoa istutuspaikkoja kun on kokonaissuunnitelma olemassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti