sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Etsimässä ideoita messuilta

Pikkumiehen kuume oli aamulla poissa, joten päätettiin lähteä käväisemään Turussa messuilla. Meneillään oli Rakenna & Sisusta -messut. Meillä oli muutamia asioita mielessä, mitä olisi kiva messuilta löytää, mutta osaksi lähdettiin vain fiilistelemään ja katselemaan.

Turun messukeskus on melko pieni, mutta mukavasti oli näytteilleasettajia ja kaikki hallit käytössä. Sisustukseen liittyviä yrityksiä oli mielestäni vähän, tai tietysti riippuu mitä kukakin sisustuksella ajattelee. Oma mielikuvani on, että pääsääntöisesti yritykset olivat keskittyneet rakentamiseen ja remontointiin. Se ei meitä sinällään haitannut, sillä tässä vaiheessa on paljon remontointiin liittyviä tarpeita, sisustaminen tulee sitten myöhemmin. Melko paljon oli tarjontaa myös talopakettifirmoista sekä kuntien tonteista, mieleen jäi myös hyvä edustus erilaisista palvelun tarjoajista. Muutamia mielenkiintoisia juttuja kuitenkin löydettiin, joten ei ollut turha reissu.

Ensimmäinen kiinnostava tuote oli Fibo-Tresbo märkätilalevy. Seinään tarkoitetulla levyllä on VTT:n sertifikaatti eli se täyttää märkätilavaatimukset. Levyssä on vesieristys valmiina ja sen voi laittaa koolauksen päälle eli sen alle ei tarvita rakennuslevyä eikä kosteuseristystä. Saumoihin laitetaan sauma-aine, mutta siinä kaikki. Seinälevyissä on saumalukitus, joten pitäisi olla helppo asentaa. Toki pohjan pitää olla suora. Meillä kun on kylpyhuoneen seinät projektina tulossa, tämä alkoi kovasti kiinnostaa. Alkuperäisenä suunnitelmana meillä oli mikrosementti. Siinä tarvitaan aika monta työvaihetta enemmän kuin mitä tässä, ja kustannuksiakin kertyy riittävästi. Noita Fibo-Trespo -levyjä löytyi monenlaisilla kuoseilla, joten niistä voisi löytyä meillekin sopiva. Täytyy vielä googletella ihmisten kokemuksia näistä, muuten pistetään harkintaan. Hinta levylle on ilmeisesti 55-68 euroa neliöltä. Ei mielestäni paha hinta kun muistaa ettei tarvita rakennuslevyä eikä kosteuseristyksiä levyjen lisäksi. 
 
Fibo-Tresbo -kostean tilan seinälevyjä löytyi
monessa kuosissa ja "laattakoossa"
Katselimme myös hanoja, hankintalistalla on hanat vielä kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Jälkimmäiseen voisi kuitenkin olla järkevää ottaa samanlainen hana kuin keittiöönkin ostettiin, kylpyhuoneen kaksi hanaa jää vielä mietintään. Kun kerrankin pääsimme livenä hanoja hypistelemään, niin alla kuvissa pari meitä miellyttävää mallia Oraksen osastolla.

 

Silmään osui myös alla näkyvä tapetti. Tykkäsin kovasti, vaikka meille ei nyt ilmeisesti ole tulossa minnekään tapettia. Jos päätämme jossain vaiheessa tapetoida esimerkiksi vierashuoneen seinän, tämä voisi olla tosi hauska vaihtoehto.

Turun tapetin ja värin sanomalehtikuosi miellytti,
jätetään muistiin jos joskus tulisi tarvetta.

Meillä on hakusessa pienehkö takka olohuoneeseen. Jos pystyisin ostamaan minkälaisen takan tahansa, voisi tuossa alla olevassa kuvassa takimmaisena oleva takka miellyttää silmääni kovastikin. Olohuoneen takka on hankintalistalla vasta myöhemmässä vaiheessa, tämän hetkisessä budjetissa ei siihen ole varattuna mitään.

Taaempi takka miellyttää silmääni

Olen mieltynyt lattiakaivoritilöissä neliskanttisen muotoisiin. Meille tulee varmastikin metallinen ritilä kylpyhuoneeseen, mutta vielä pitää selvittää onnistuuko tuollaisen neliskanttisen asennus vai tarvitaanko pyöreä. Jos taas olisi ollut laittaa rajattomasti rahaa tähän remonttiin, oltaisiin otettu kylpyhuoneeseen sellainen seinän viereen asennettava lattiakaivon suuaukko. Sen ritilä on kapea malliltaan ja näyttää metalliselta listalta.

Neliskanttiset lattiakaivon ritilät näyttävät tyylikkäiltä ja uudenaikaisilta.

Ikean osastolla näimme tämän hauskan roikkuvan yrttitarhan. Samaan tyyliin olimme suunnitelleet tekevämme omankin keittiöömme yrttitarhan, mutta tässä miellytti reippaan kokoiset ruukut, joihin mahtuisi mukavasti ja tämä on myös näyttävä sisustuselementti.


Yrttejä kasvamaan keittiöön
Mukava messuvierailu. Näiden kuvissa näkyvien ideoiden lisäksi keskustelimme osastoilla muun muassa lämmitysjärjestelmän päivityksestä ja lisäeristyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti