lauantai 21. helmikuuta 2015

Pihasuunnitteluohjelmien vertailua


Meillä on järkyttävän iso piha, n. 1,4 hehtaaria. Tokikaan ihan koko aluetta ei ole tarkoitus pihaksi eikä edes puutarhaksi laittaa. Iso piha, jota rakennetaan pikkuhiljaa vaatii kyllä jonkin verran suunnittelua. Jos ei suunnittele, tulee todennäköisesti istutettua puita ja pensaita paikkoihin, jotka sitten myöhemmin mietityttävät.

Olen surffannut netissä ja katsellut löytyykö ilmaisia ohjelmia, joilla voisi tehdä pihasuunnittelua. Kyllähän ruutupaperikin on ihan loistava suunnitteluväline, mutta pyyhekumia kuluu siinä ihan reippaasti ja paperiakin, ohjelmalla tehdessä voi kokeilla ja deletoida mielin määrin.

Kokeilin kahta ilmaisohjelmaa, toinen oli Gardenan mygarden ja toinen K-Raudan suunnitteluohjelma. Jälkimmäisen ongelma oli, ettei suunnitelmaa voinut tehdä isommalle kuin 40 x 40 metriä alueelle. Meillä olisi ollut tarve isommalle alalle. Ohjelmassa pystyi laittamaan erilaisia rakennuksia ja rakenteita, puualueita ja kasvimaita. Sinällään helppokäyttöinen työkalu ja sopii mielestäni pienen pihan perussuunnitteluun ihan kivasti. Kannattaa käydä katsomassa netissä, niin näkee onko tämä itselle sopiva.

K-Raudan suunnitteluohjelma antoi tehdä 40 x 40 metrin piha-alueelle

Toinen ohjelma johon tutustuin, oli Gardenan mygarden. Tähän ohjelmaan pystyy laittamaan miten ison pihan tahansa. Tai siis pihan kokoa ei tarvitse erikseen määritellä ja pihaa pystyy zoomaamaan. Myös tässä pystyy laittamaan erilaisia rakennuksia, jopa kulkuneuvoja pihalle. Nurmikkovaihtoehtoja oli hyvin ajettu, hieman pitkäksi jäänyt ja villiintynyt. Erilaisia puu- ja pensasvaihtoehtoja löytyi myös, jonkin verran erilaisia hyötykasveja. Tästä löytyy myös terassikalusteita, leikkialueen välineitä yms. Tämä ohjelma sopii minun tarpeeseeni paremmin, ja uskoisinkin, että tämän kanssa tulen tekemään suunnitelman, ellei jostain löydy vielä parempi. Mutta ilmaisohjelmaahan tässä haettiin, joten ei kauheasti voi odottaa ammattilaisjälkeä eikä ole tarpeenkaan. Kannattaa tutustua tähänkin netissä.

Gardenan ohjelma sopii minulle paremmin

Sitten vielä löydettyjä ohjelmia ja linkkejä, joita en ole testannut sen enempää:

Googlen sketch up

Marshalls

Lista englanninkielisistä ilmaisohjelmista (en ole edes klikkaillut vielä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti