keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Muovimaton ensimmäinen asennusyritys

Ensimmäinen vähän isompi kömmähdys sattui viimein. Koska elämä on oppimista eikä virheitä satu ellei mitään tee, tästä pitää päästä vain yli. Maanantaina piti asentaa muovimatto, mutta teimme siinä useamman virheen ja homma menikin reippaasti penkin alle. No, siitä ei lannistuta, vaan ollaan tyytyväisiä saadusta opista.

Mitä siis tapahtui? Matto kun oli paikallaan, se oli täynnä kuplia. Lisäksi maton alta ikävästi painoi jotain epätasaisuuksiakin. Revittiin matto saman tien pois ja se lähtikin, mutta osui ikävästi kolmeen neljästä seinästä. Liimaa oli siis seinissä, eikä se lähtenyt pois.

Mitä virheitä tehtiin? Pohjaa ei ollut tasoitettu riittävästi, muovimatto on armoton ja näyttää kyllä jos pohja on epätasainen. Puhdistuskin olisi pitänyt suorittaa huolellisemmin. Tämän lisäksi käyttöön oli otettu vahingossa väärä lasta, jolla liimaa tuli pinnalle liikaa. Luin jostain, että liika liima aiheuttaa tuota kuplimista. Liima oli kunnon tököttiä eikä lähtenyt lattialevyistä irti, Tommi vaihtoi kokonaan uudet levyt liimaisten tilalle. Seinistä liima piti repiä irti, ja nyt on rikkoutuneet paikat pakkeloitu ja hiottu uudelleen. Ajattelin tänä iltana vielä maalata seinien paikat uudelleen, olen varautunut siihen, että väri tulee olemaan epätasainen, koska tehdään uudelleen maalausta.

Putkimiehen tulokin jouduttiin siirtämään tiistaista torstaille. Kovasti toivotaan, että tänään saamme tehtyä homman siihen malliin, että putkimies saa huomenna pöntön ja altaan paikalleen. Luin netin muovimaton laittamista koskevia ohjeita ja siellä luki, ettei noin pieneen tilaan tarvitse välttämättä käyttää liimaa maton alla ollenkaan. Jos liimaa ei laiteta, pitää maton ja seinän väliin jättää joitain millejä liikkumavaraa. Näin siis ohjeet kertoivat asiasta, katsomme vielä miten asian ratkaisemme.

Tällainen säätö siis tällä kertaa, uusi kierros tehdään huolella, sormet ja varpaat ristissä toivon, että viikonloppuna meillä on vessa kun tulee vieraita pikkumiehen 1-vuotissynttäreille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti