Sämpylöistä tuli hyviä. Toki sämpylät maistuvat parhaimmilta aivan tuoreina ja lämpiminä. Nämä sämpylät olivat kuitenkin ihan hyviä vielä seuraavina päivinäkin. Ulkonäkö oli kuohkea ja näytti lähes kaupan sämpylöiltä.
Parhainta on lämmin sämpylä johon levitetty voi on sulanut. |
Porkkanasämpylät
20-25 kpl
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy, www.myllynparas.fi
Porkkanaraaste antaa mehevyyttä ja makua sämpylöihin.
Käytä hyödyksi mahdollisesti tähteeksi jäänyttä porkkanaraastetta. Mikäli haluat voimakkaan porkkanan maun, tee sämpylät lisäksi porkkanamehuun. Älä paista sämpylöitä liikaa, jotta ne eivät kuivu.
Mikäli peität leivinliinalla sämpylät heti paistamisen jälkeen, saat pehmeän kuoren sämpylöille ja mikäli sivelet tai ruiskutat vettä sämpylöiden pinnalle paiston loppuvaiheessa ja jätät ne peittelemättä uunista pois ottamisen jälkeen, saat rapeakuorisia sämpylöitä.
5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n.15 dl Hiivaleipävehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.
Taikina valmiina kohotukseen |
Ja eikun uuniin |
Valmiita sämpylöitä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti