lauantai 2. toukokuuta 2015

Takan kasausta


Autotalli on alkanut täyttyä uhkaavasti kaikenlaisilla remonttihankinnoilla. Nyt kun keittiö on vihdoin lähes valmis ja väliaikainen keittiö on saatu purettua takkahuoneesta pois, alkoi olla aika miettiä viime vuonna hankkimamme takan kasausta. Muistin virkistykseksi kerrottakoon, että ostin takan käytettynä ja purettuna tori.fistä. Valkoinen rappausosa naputellaan pois ja siihen tilalle tehdään uusi, mutta ei valkoinen, rappaus.


Tässä myyjältä saamamme kuva valmiista takasta.
























Kaverimme lupautui tulemaan avuksi, hänellä on takkaosaamista, joten apu on todellakin tarpeen. Saimme etukäteen listan hankittavista asioista ja sitten vapun päivänä kaveri tuli aloittelemaan. Miehet kävivät eilen läpi kaikki osat ja saivat pähkäiltyä mikä pala kuuluu mihinkin. Vaikka saimmekin valokuvat takan eri vaiheista, ei niistä ihan täysin selvää saanut. Koska takan elementit olivat erikseen, oli kyseessä melkoinen palapeli. Takan pohja jäi kuivumaan päivän päätteeksi seuraavaan päivään.

Takan paikka vielä tyhjänä, seinässä jo reikä
 
Kylmäharjoitteluna paloista koottu sisäosa.

Paloista koottu yläosa. Valkoinen rappaus naputellaan pois.

Palapelin paloja
 
Miehet jatkoivat tänään projektin parissa. Takasta ei enää paljoa puutu, vain kuoret ja luukut. On kyllä mieletön fiilis, meillä on kohta takka!

Nyt näyttää jo takan alulta
 
Tähän jäätiin tänään, näyttää jo takalta
 
Löysin tori.fistä joitain päiviä sitten toisen takan. Kaupoista on nyt sovittu ja takan nouto on huomenna. Tämän takan paikka on meillä olohuoneessa. Tätä mallia oltiin muutenkin katsottu, ja nyt kun se löytyy murto-osalla hinnastaan, siihen on pakko tarttua. Toki näitä käytettyjä joutuu aina vähäsen tuunaamaan, mutta se on sen arvoista kun säästöjä tulee tuhansia euroja. Huomenna haettava takka on Uuniseppien Balladi. Se on kevyt, 450 kiloa painava, varaava takka. Olohuoneessa takalle varattu tila on melko pieni, joten takkakaan ei voi olla kauhean massiivinen.


Tässä Balladi-takka mainoskuvassa.
 
Tällaisia takkajuttuja nyt... Huomenna kun miehet ovat hakemassa takkaa, otamme pikkumiehen kanssa vastaan porttitoimituksen. Tilasimme viime viikolla rautaisen ajoportin pihatiellemme. Portin piti tulla vasta viime viikolla, mutta toimittaja laittoi viestiä pari päivää sitten ja kysyi josko portin voisi tuoda jo huomenna. Se tottakai sopi kun kerran kotona olen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti