torstai 2. huhtikuuta 2015

Leikkimökki ja yrttisuunnittelua

Kävin pitkästä aikaa shoppailemassa tori.fissä. Katselin kuntokeskusta kuntosalillemme ja leikkimökkiä. Molemmat löytyi edulliseen hintaan. Kävimme katsomassa leikkimökkiä ja teimme kaupat. Leikkimökki haetaan maanantaina, Tommin kaveri lupasi tulla traktorin kanssa auttamaan mökin meille. Mökki on pienehkö, ok-kuntoinen. Se vaatii hieman maalia pintaan ja jotain pientä viilausta. Siinä on vain yksi ikkuna ja mietimmekin toisen ikkunan tekemistä siihen. Se on varmasti pikkumiehelle sopiva "kerhomaja".

Löysin myös kuntolaitteen, haemme lauantaina. Sen jälkeen kuntosalimme on pääpiirteissään valmis, jotain pientä joutuu ehkä vielä hankkimaan, mutta peruslaitteet on hankittu.

Tälle pääsiäisviikonlopulle on varattu kaikenlaisia suunnitelmia. Tavoitteena on tuoda "kaupunkikämpästä" loput tavarat, jotta sen saa vuokrattua eteenpäin. Keittiössä ja vessassa tehdään pientä viimeistelyä, kodinhoitohuoneessa maalataan seinät ja laitan kasvisten siemenet purkkeihin itämään. Puuhaa riittää, mutta tarkoitus on myös rentoutua ja nauttia mm. hyvästä ruuasta ja ehkä lasillisesta punaviiniäkin.

Posti toi tänään tilaamani Villiyrttikirjan. Selailin sen läpi ja katsoin minkä verran sieltä löytyy tuttuja kasveja. Yllättävän paljon oli yrttejä, joita löytyy ihan meidän omasta pihastakin. Ajattelin tänä vuonna kokeilla ainakin nokkosta (en ole ikinä maistanut), voikukkaa, koivua, kuusen ja männyn kerkkää, ketunleipää, maitohorsmaa sekä syreeniä ja tammea. Lisäksi mahdollisesti muitakin kasveja innostuksen mukaan. Ajattelin kokeilla myös erilaisia säilömistapoja. Kerkästä haluan ehdottomasti tehdä kerkkäsiirappia sekä maistaa ihan sellaisenaan. Tästä kesästä tulee uusien ja mielenkiintoisten makujen kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti