keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kylpyhuonekuulumisia

Vielä ei ole kylpyhuoneen lattia valmis. Lattiamies on ollut kyllä arkena peräkkäisinä päivinä hommissa, mutta työvaiheita on tullut enemmän kuin odotettiin. Lattiassa on ollut enemmän tasoitettavaa, joten muutama päivä on mennyt pidempään alkuperäistä suunnitelmaa.

Viime viikolla lattiaan tehtiin pohjatöitä ja tämän viikon alussa vielä. Tänään vihdoin on vuorossa lattiamassan levitys ja huomenna siihen laitetaan lakka. Viikonloppuna lattia on vihdoin valmis. En tiedä tarkkaan minkä verran kestää ennen kuin lattia kestää täysin rasitusta, todennäköisesti ei kestä kauhean kauan.

Nyt kun lattiaprojekti on ollut kesken, ei remontista ole juuri uutisoitavaa. Viikonloppuna Tommi naulasi vessan listat paikalleen ja sen jälkeen siivosin vessan remonttipölystä. Otin työn alle vessaan ajatellun pikkulipaston maalauksen. Lipaston pinta oli kärsinyt ja kaipasi kunnostusta, en tällä kertaa kunnioittanut vanhaa, vaan maalasin sen mustaksi, jotta sopii vessan väritykseen. Työ on hieman vielä kesken, joten laitan valmiista kuvan vasta kun se on kokonaan valmis. 

Lipasto ilman laatikoita ennen maalausta.
Viikonloppu oli melko tehokas. Vaikka emme sisäremonttiin keskittyneet, olimme paljon pihalla ja teimme siellä asioita eteenpäin. Siivosin pihaa, sillä myrskyt olivat lennättäneet remonttiroskakuormasta pahveja ja muita roskia ympäri tonttia. Tommi kasasi ilmaiseksi saamamme lasten keinun leikkialueelle, myös liukumäki otettiin esiin. Käänsimme hiekkalaatikoksi saamamme soutuveneen oikein päin ja työnsimme sen siihen paikkaan, johon se haluttiin. Pikkumies sai myös ulkolelut käyttöön.

Pikkumies ihmetteli pihalla lintuja ja käpyjä.

Talvihaalarista huolimatta leikit onnistuivat.

Leikkialueella elämisen jälkiä. Keinu paikoillaan ja vene odottaa kunnostusta.

Viikonloppuna suunnittelimme myös pihaa, saamamme ulkouima-altaan paikkaa, kasvien ja taimien istutusta sekä terassin laajennusta. Päätimme, ettemme hanki uutta kasvihuonetta, vaan kasvihuonekasvit jätetään suosiolla tuleviin vuosiin. Tänä vuonna kasvatamme vain rajatun määrän kasveja. Laitamme avomaalle tarkoitettuja kasveja, etenkin monivuotisia. Siemenpussien lajittelun jälkeen tälle keväälle/kesälle valikoitui veneen ympärille tarkoitetut kasvit sekä hyötykasveista ruohosipuli, sipuli, pieni määrä perunaa, yksi mansikkalajike, yksi salaattilajike ja pari lajia yrttejä. Toukokuussa on tulossa myös hedelmäpuiden ja marjapensaiden taimia, jotka tilasin aiemmin, niille katsoimme myös paikat. Ostimme taannoin rautakaupasta poistomyynnistä katoksen grillille. Tommi kasasi katoksen terassille, tosin se ei nyt ole siinä kohdassa mihin se lopullisemmin tulee.

Kuva on Rautian nettisivuilta.

Kuva on Rautian nettisivuilta. Tästä näkee vähän kokoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti