perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ruoka- ja leivontakokeiluja

Pääsiäisen kunniaksi ajattelimme tehdä vähän keittiökokeiluja. Pääsiäisateriaksi päätimme tehdä lampaankyljyksiä ja valkosipuliperunoita. Kyljyksiin tehtiin yrttimarinadi timjamista, rosmariinista, valkosipulista, öljystä ja suolasta. Lihat laitettiin pussiin marinoitumaan. Valkosipuliperunoihin siivutettiin perunoita ja joukkoon sipulia ja valkosipulia sekä tietenkin kermaa. Kyljykset käytettiin lyhyen aikaa molemmin puolin pannulla, sen jälkeen laitettiin 120 asteeseen uuniin kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Ruoka oli todella hyvää, kyljykset olivat pehmeitä ja mausteet juuri sopivat.

Lampaankyljyksiä, valkosipuliperunoita ja tuoresalaattia.


Ruuan kanssa kokeiltiin uutta punaviiniä, jota suositeltiin lampaan kanssa. Kyseessä on luomuviini. Viini oli oikein hyvä valinta lampaan kanssa.

Chileläinen Maitén, cabernet sauvignon.


Jälkiruuaksi olin ajatellut kokeilla helppoa suklaamoussea, jonka ohjeen löysin muutama päivä sitten. Suklaan joukkoon piti kaataa kiehuvaa vettä ja tasainen massa piti "vatkata" jää-suolahauteen päällä kuohkeaksi massaksi. En tiedä oliko ohjeessa vettä liikaa, mutta suklaamassasta tuli enemmänkin kastiketta. Lopulta vatkasin kermavaahdon jonka joukkoon sekoitin suklaakastikkeen, lisäksi murensin digestive-keksejä sekä manteleita ja sekoitin joukkoon. Mielestäni hetken päästä jääkaapissa viilentelyn jälkeen siitä tuli jo hieman kiinteämpää. Moussen tarjoilin laseista, koristeena suklaalastua ja pari basilikan lehteä.

Suklaamoussea soveltaen, joukossa digestive-murua sekä manteli-
murskaa. Koristeena on suklaalastua sekä basilikaa.

Huomista illallista varten päätin vielä testata keikautettua juustokakkua, joka pitää valmistaa päivää ennen tarjoilua. Kakkupohjaksi tarkoitettu muruseos painellaan tavalliseen kuivakakkuvuokaan ja juustotäyte laitetaan sen päälle. Jos kakku onnistuu, se näyttää kuivakakulta, mutta sisällä on juustokakkuyllätys. Muruseos oli todella hankala saada kakkuvuokaan tarttumaan. Jos kokeilen uudelleen, teen massaa enemmän, jolloin homma helpottuu ehkä. No, nyt tällainen kokeiluversio tehtiin. Eiköhän se silti ole ihan syötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti