sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pahvilaatikkokasa ja lattialämmitystä

Pikkuhiljaa edetään... Sähkömies kävi asentamassa aiemmin laittamiinsa rasioihin ja putkiin piuhat paikalleen, nyt voi siis laitella seinälevyt rauhassa paikalleen. Muutama levy onkin jo seinällä, mutta monta puuttuu vielä. Levyjen laittaminen ei ole kovinkaan nopeaa, sillä sähköpaikkoja on paljon ja levyihin pitää tehdä tietenkin reikiä ja aukkoja niihin paikkoihin. Haimme eilen lisää levyjä, nyt niitä on riittävästi keittiön levyttämiseen. Keittiö näyttää jo yllättävästi huoneelta kun siellä on lattialevyt paikallaan. Ennen lattialevyjä, huone näytti lähinnä katastrofilta.

Kävimme perjantaina jälleen Ikeassa. Tällä kertaa haimme tilatut tuotteet eli keittiökaappien rungot, laatikkojen etulevyt ja ovet. Olimme vuokranneet pakettiauton ja se olikin järkevä ratkaisu. Tavaraa oli melkoisen paljon. Seuraava askel pahvilaatikkovuoren kanssa on käydä tavarat läpi ja katsoa, että kaikki osat löytyvät ja että siinä ylipäätään on kaikki tavara mitä pitikin olla. Kaappeja voisi tietenkin alkaa jo kasata pikkuhiljaa sikäli, että keksii mihin ne kasattuna laittaa. 

Haimme perjantaina myös sähkötukusta lattialämmityskaapelia kylpyhuoneosastoa varten. Tänään Tommi laittaa kahden kaverinsa kanssa kaapelit paikallensa, jotta huomenna tilat ovat valmiit valua varten. Valu tehdään huomenna aamusta ja samat kaverit tulevat auttamaan hommassa. Otimme betoniauton, joten homma helpottuu ja nopeutuu huomattavasti kun ei tarvitse itse myllyllä tehdä. Ajattelimme jos valu menee kohtuullisen nopeasti, voisiko kaverien paikallaolon hyödyntää samalla siihen, että tiputettaisiin olohuoneen, eteisen ja käytävän katot pois. Katot pitää joka tapauksessa poistaa ennen lattioiden aloittamista. Sitten kun lattioissa on uusi pinnoite, voisi isoista kattolevyistä tulla sopivassa kulmassa tippuessaan ikävät jäljet. Näiden isojen tilojen sisäkatot on tehty isoista levyistä ja siksi niiden poistamisessa olisi hyvä olla mukana vähän apujoukkoja.

Talomme isoimmat remonttikohteet eli keittiö ja kylpyhuoneosasto etenevät nyt molemmat. Fiilis on todella korkealla. Vaikka kaikki onkin hidasta, se kuitenkin etenee. Toki jos olisi aikaa tehdä remonttia kokopäiväisesti ja jos pystyisimme molemmat osallistumaan täysipainoisesti, kaikki varmastikin etenisi nopeamminkin. Mutta silloin kun tällaista tehdään perheellisenä ja työn ohella, täytyy sietää hitautta. Itse olen tottunut keskeneräisessä asumaan, asuinhan tässä jo aiemmin viitisen vuotta ja silloinkaan ei ollut keittiötä eikä kylpyhuonetta. Nyt odotus tuntuu helpommalta kun tietää ettei enää mene kauan. Aiemmin olin vähän kuin uponnut jo suuritöisen remontin alle, mielessä ajatus ettei remontti ehkä koskaan valmistukaan. Nyt tällä hetkellä fiilis on loistava, sillä olen tajunnut, että puolen vuoden päästä meillä voi olla valtaosa remontista tehtynä.

Joulukuusi tuli riisuttua tänään, nyt on aika taas arjen. Tarvitsemme myös kaiken tilan mitä on kun alamme kokoamaan keittiön kaappeja ja kun kattoja tiputetaan alas. Tänään oli siis hyvä päivä luopua kuusesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti