tiistai 6. tammikuuta 2015

Keittiökartta kokoamista ja asennusta varten

Olen tehnyt keittiötä varten monta erilaista pohjapiirrosta ja kuvaa. Kaikki on mitattu ja tarkistettu monta monta kertaa. Aina on kuitenkin asioita, joissa on virheen mahdollisuus ja onhan niitä virheitä tullutkin. Mittavirheitä ja näppäilyvirheitä on tullut, vaikka kuinka on yrittänyt olla huolellinen. Liikkuvia osia on kuitenkin niin paljon, ettei kaikkea vain huomaa. Onneksi vielä toistaiseksi on selvitty suurimmilta mokilta. Jotta keittiökaappien kokoaminen ja asennus oikeisiin paikkoihin menisi mahdollisimman vaivattomasti, tein vielä yhden, ikäänkuin asennuspiirroksen. Merkkasin keittiön pohjapiirrokseen numeroin kaapit ja piirroksen alle kirjasin mikä kaappi kuuluu mihinkin. Avasin siihen myös jokaisen kaapin kohdalle montako ovea, etusarjaa, laatikkoa, hyllyä siihen kuuluu ja mitkä ovat kaapin mitat. Luulisin, että tämä auttaa siinä vaiheessa kun kootaan kaappeja ja mietitään mikä tulee mihinkin. Nyt löytyy kaikki tieto yhdestä paperista.

Jouduimme vielä vähän mittailemaankin ja uudelleen miettimään kun hoksasin, että yksi korkea kaappi oli liian leveä siihen kohtaan mihin olin sen suunnitellut. En tiedä onko kyse mittavirheestä vai näppäilyvirheestä siinä vaiheessa kun olen tehnyt ostos-/tilauslistaa. Saamme kuitenkin vaihdettua kaapin toiseen paikkaan, mutta vähän se vaatii ylimääräistä työtä. Muita virheitä en löytänyt enää, jää nähtäväksi löytyykö noista meidän pahvilaatikkokasoista vielä kaikki kaappien osat niin kuin pitäisi. Pieni pelko on, että jotain puuttuu. Vähintäänkin niistä meidän itse keräämistämme tavaroista.

Monta kertaa on tullut mietittyä, että ajoituksellisesti tämä remontti tässä vaiheessa kun pikkumies on vasta vajaan vuoden ikäinen, on ehkä pikkuisen hankala. Pikkukaveria kun ei voi jättää ilman valvontaa vielä hetkeksikään ja nyt on tutkimusretkien kannalta aktiivinen kausi kun poitsu pääsee liikkeelle. Välillä on pakko eristää kissa eri tiloihin, sillä pienen ihmisen into kissasta on hieman turhan suurta, eikä kissa ole aina kauhean innoissaan poitsun "silitys"yrityksistä. Mutta yllättävän hyvin tässä on pärjätty, vaikka ei yhtä aikaa kauheasti pystytä tekemäänkään. On myös ollut todella hienoa, että löytyy kavereita, joilta voi pyytää apua kun on jotain isompaa meneillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti