maanantai 26. tammikuuta 2015

Vessaa, keittiötä ja putkihommia

Projekti etenee... Nyt olemme vielä ilman keittiötä, mutta myöskin ilman vessaa. Keittiössä on nyt vihdoin kaikki seinälevyt paikallaan ja kaikki sähkötyöt valmiina. Seuraavaksi vuorossa on ruuvinpaikkojen ja saumojen pakkelointi ja hionta. Mutta kuten aina tällaiset projektit, ei mitään asiaa ehdi välttämättä tehdä valmiiksi ennen seuraavaa juttua. Hyppäsimme seuraavaksi vessan kimppuun, sillä saimme putkimiehen paikalle tekemään uudet putket. Putkia ei olisi voinut tehdä ilman, että vessasta katkaistaan vedet. Vessa piti siis ottaa työn alle jotta saamme vessan takaisin käyttöön mahdollisimman pian. Ilokseni vessastakaan ei löytynyt mitään yllätyksiä, ei kosteusvaurioita tai muutakaan. Vessanpönttö oli pakko hajottaa, sillä muuten sitä ei olisi saanut irti. Vessasta on nyt siis poistettu pönttö ja allas sekä kaikki levyt. Uusia levyjäkin on asennettu jo lattiaan, kattoon sekä osat seinistäkin. Putkimies oli apumiehen kanssa sunnuntaina asentamassa uudet putket. Putket tulivat pintavetona ja ne on tarkoitus koteloida niin, etteivät häiritse.

Keittiön toinen reuna levytettynä.
 
Keittiön keskiosa levytettynä.

Vessa näyttää tältä, osa on levytetty jo.

Kolme putkea tuli koko talon ja monen huoneen läpi. Putket
laitetaan kotelon sisään, jolloin seinästä tulee siisti.

Tästä putkitus jatkuu myöhemmin.
Pari viikkoa sitten tuli käytyä huonekaluliikkeestä hakemassa tilaamani matto. Samalla reissulla näin liikkeessä sohvan, jota olen jo muutaman vuoden ajan ihaillut. Sohva oli kuitenkin ruskeansävyinen ja siksi se oli edullisesta hinnastaan huolimatta jäänyt liikkeeseen. Tällä kertaa tuli kysyttyä myyjältä löytyykö sohvasta muista värivaihtoehtoja. Yllättäin löytyi myös harmaa versio, hieman kalliimpi, mutta ei siltikään kovin kallis. Mattoa menin siis ostamaan ja sohvan ostin. Sohva tuli meille viime perjantaina kotiinkuljetuksella, vanhalle sohvalla tai itseasiassa kahdelle löytyi myös heti koti. Olen aina toivonut sohvaa johon mahtuu koko perhe. Sohvan pitää olla iso ja siinä pitää pystyä myös löhöämään. Uusi sohvamme täyttää löhöämiskriteerit ja siihen mahtuu jopa kaksi ihmistä nukkumaankin tarvittaessa. Väri on harmaa, joten sekin on juuri sitä mitä toivoin.


Koko perheen sohva, kauan haaveilemani olohuoneen keskipiste.
Tilasimme taannoin myös kodinkoneita. Ne piti toimittaa meille viime perjantaina, mutta eivät tulleet eikä kukaan edes ilmoittanut mitään. Nyt asiasta on väännetty kodinkoneliikkeen kanssa ja olen tehnyt reklamaation. Minua on pompoteltu paikasta toiseen eikä kukaan ole osannut kertoa minulle milloin koneet meille tulevat. Hyvitystä on nyt luvattu ja se on tässä kohtaa tarpeenkin, lievittää ehkä hieman aiheutunutta ketutusta. Virheet pystyn ymmärtämään, mutta asiakkaan pompottelua ja huonoa palvelua en hyväksy. Sen verran isoista ostoksista on kyse, että kun on mokattu, pitäisi tehdä kaikkensa asian korjaamiseksi. Lisäksi olisi hyvä jos yksi henkilö yrityksen puolelta pitäisi asiakkaaseen yhteyttä sen sijaan, että asiakas joutuu selvittämään monen henkilön kanssa ja kyselemään uudelleen ja uudelleen tuotteiden perään. Nähtäväksi jää milloin kodinkoneet tulevat, tulossa on arkkupakastin, jääkaappi, pakastinkaappi, kuivausrumpu ja astianpesukone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti