lauantai 31. tammikuuta 2015

Surinaa ja hiontapölyä

Voi että kun tuo pakkelointi ja erityisesti hionta, on kökköä puuhaa! Joka kerta kun projekti on tässä vaiheessa, sitä muistaa kuinka ikävää se on. Ei ole ihan kauhean helppoa saada pohjaa onnistumaan niin, ettei epätasaisuuksia näy. Vaatii hurjan paljon kärsivällisyyttä jaksaa laittaa tarvittaessa aina vaan uudelleen pakkelia, ja taas odottaa kuivumista, ja jälleen hioa. Monesti tekisi mieli vähän oikoa ja tyytyä pikkuisen huonompaan jälkeen. Mutta se vaan tiedetään, että maalattu pinta ei anna armoa ja kaikki näkyy maalin "läpi". Mieluummin siis tekee pohjat hyvin, eikä tarvitse kirota jälkikäteen kun saumat näkyvät maalipinnalla. En halua tässä kohtaa edes ajatella miten nopeasti ja kätevästi joku ammattilainen tuon homman varmasti osaisi tehdä. Tässä projektissa valitettavasti ammattilaisiin käytettävä budjetti on varattu pääosin vain sähkömiehelle ja putkimiehelle.

Eilen pakkeloitiin wc ensimmäistä kertaa kun pikkumies oli päiväunilla, nyt Tommi hioo sitä. Ensin hioi paperilla, ja nyt kokeilee hiomakoneella. Koneella saa ihan kivasti tehtyä, mutta pitää olla varovainen ettei paina liikaa ja ettei tule lovia joita sitten saa taas pakkeloida. Kun Tommi on hionut suurimmat epätasaisuudet, vaihdetaan paikkaa ja minä hion paperilla vielä pienemmät. Tämän jälkeen teen korjauspakkeloinnin, jonka jälkeen luvassa vielä ainakin kerran hionta. Pakkelin kuivuminen kestää 3-22 tuntia, mutta käytännössä hiomaan pääsee vasta useamman tunnin kuivumisen jälkeen.

Sovittiin, että maalaustyö jaetaan, Tommi maalaa katon ja minä seinät. Päätimme maalata myös vessan seinät harmaaksi kuten keittiön ja olohuoneenkin seinät. Ostimme ihan kunnon harmaata, ja pohjamaaliksi hieman vaaleampi sävy. Saimme RTV:stä apua maalin valinnassa. Halusimme maalin olevan oikeasti harmaa ilman, että se sitten taittaakin liikaa siniseen tai vihreään. Olemme kerran jo ostaneet omasta mielestämme harmaata maalia, joka sitten maalattuna näyttikin aivan siniseltä. Myyjä esitteli ne värikortit, josta löytyy sellainen harmaa, jonka ei pitäisi näyttää miltään muulta väriltä valmiina.

Alun perin vessan seinien piti olla valkoiset, mutta aloimme miettiä asiaa ja päädyimme vaihtamaan väriä. Emme lopulta innostuneet ajatuksesta, että vessa olisi täysin mustavalkoinen. Vessaan tulee siis harmaat seinät, valkoinen katto ja lattia sekä mustat kalusteet. Uskon, että siitä tulee tällä väriyhdistelmällä tyylikäs. Meille on tulossa vessaan valokatto ja siksi myös katto levytettiin rakennuslevyllä ja maalataan valkoiseksi.


Tommista tuli hetkessä vanhus
Pölyistä puuhaa tämä hiominen...


Ilman hengityssuojaa ei pystyisi kun
kengätkin ovat näin pölyn peitossa

Meille tulee tänään lastenhoitaja neljäksi tunniksi. Teemme itse sen ajan remonttia, ja myöhemmin olen menossa ystävän luokse synttärikahville, kerrankin ihan yksin. Meillä on nyt kaksi tyttöä, joita käytämme hiukan vuorotellen. Kauhean usein ei lapsenvahtia ole tarkoitus käyttää, mutta nyt remontin aikana siitä on kyllä hurjasti hyötyä. Harvemmin voimme tehdä molemmat samanaikaisesti remonttia. Tuo hiominen on kuitenkin sellaista puuhaa, ettei siitä ole kauhean helppo lähteä lasta ottamaan syliin jos toinen herää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti