maanantai 29. joulukuuta 2014

Keittiön sähköt ja hankintoja


Tänään hypättiin taas remontissa askel eteenpäin kun sähkömies tuli tekemään keittiön sähköjä. Aamu alkoi vauhdikkaasti kun pikkumies nukkuikin pitkään ja heräsimme vasta sähkömiehen tullessa ovikellon soittoon. Kello oli jo siinä vaiheessa yhdeksän. Edellisenä aamuna poika heräsi kuudelta, joten emme osanneet arvata, että herätyskello olisi ollut tarpeen tänään. No, sellaista sattuu. Sähkömies teki työpäivän verran hommia kun purki vanhoja sähköjä pois ja teki uusille paikoille vetoja. Keittiöön tulee aikamoinen määrä sähköpaikkoja. Nyt keittiössä on putket valmiina, ja tällä viikolla sähkömies tulee vielä vetämään sähköt. Myös valaistuksen tarvitsemat sähköpaikat ovat jo katossa.

Seinissä on paljon muoviputkia ja tekstejä

Katostakin löytyy muoviputkiviidakko

Seinät näyttävät tältä

Keittiön lattiassa on nyt yksi kerros lattialevyjä, mutta aiomme laittaa toisen kerroksen vielä, jotta lattiasta tulee riittävän tukeva. Toinen kerros on tarpeen varsinkin kun meille tulee muovimatto eikä esim. parkettia, joka olisi itsessäänkin tehnyt lattiasta vähän tukevamman oloisen. Huomenna haemme rautakaupasta lisää lattialevyjä ja myös seinälevyjä. Kun sähkömies saa sähköt valmiiksi, laitamme seinälevytkin paikalleen. Sen jälkeen onkin vuorossa se mielestäni ikävin vaihe eli seinälevyjen saumanauhat, ruuvin reikien ja saumojen pakkelointi ja hionta.

Kävimme iltapäivällä pikaisesti RTV:llä. Laitoimme tilaukseen valkoisen muovimaton, joka tulee isoon osaan asuntoa. Koska ajattelemamme muovimattomallisto on juuri nyt tarjouksessa, meinasimme tilata myös pikkumiehen huoneeseen tulevan lattiamaton lähipäivinä. Pojan huoneeseen on tulossa metallikuosinen matto. Pojan huoneeseen tuleva matto on sellainen, jonka uskomme kestävän aikaa ja käyvän vielä pojan kasvaessa isommaksikin. Sikäli tietysti, ettei siihen tule muita vaurioita jo ennen sitä. Teimme RTV:n alennusmyynnistä myös pari pientä heräteostosta. Kaunein olivat löytämämme kynttilälyhdyt. Lyhdyissä oli muutamakin erilainen vaihtoehto, mutta tästä ostamastamme tykkäsimme molemmat eniten. 

Tarkett Trend -malliston muovimatto pojan huoneeseen
tuo avaruustunnelmaa.
 
Näitä isohkoja lyhtyjä ostettiin kaksi, ne tulevat
olohuoneeseen myöhemmin.
 
Lopuksi käytiin vielä rautakaupassa. Tärkeimmät ensin eli haimme saunan kiukaan, vaikka ensi viikolla on vasta saunan lattian valu. Haaveilemamme Harvia Legend seisoo nyt varastossa. Eihän tuota kiuasta vielä olisi tarvinnut hankkia, mutta koska tiesimme jo minkälaisen kiukaan haluamme, päätimme ostaa sen valmiiksi. Markkinoilla on tällä hetkellä paljon samankaltaisia kiukaita, joissa on paljon kiviä ja kuori on joko ritilämäinen tai kalterimainen. Kaikista näkemistäni Harvian Legend kuitenkin miellyttää silmäämme eniten. Kiviä tama kiuas syö ilmeisesti noin seitsemän laatikkoa, olemme miettineet valkoisia kiuaskiviä, mutta se ei ole vielä varmaa.
 
Harvia Legend, se pienempi versio.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti