perjantai 30. tammikuuta 2015

Uusi päiväpeitto ja kodinkoneita

Joitain vuosia sitten näin ensimmäisen kerran jossain sisustusohjelmassa päiväpeiton,
joka mullisti mielestäni helppoudellaan sängyn petaamisen. Ihastuin ideaan, mutta asia jäi jonnekin aivojen perukoille odottelemaan tulevaa. Nyt kun tässä remontoidaan ja sisustetaan, tuli myös päiväpeittohankinta ajankohtaiseksi. Koska minulla oli aiemmin 120 cm leveä sänky, ei siihen sänkyyn tarkoitettu päiväpeitto sovi nykyiseen 160 cm sänkyyn.

Kun mietin minkälainen päiväpeitto olisi hyvä, muistin tämän aikoinaan bongatun päiväpeiton. Google on näppärä kaiken tarvittavan löytämiseen ja sieltä löysin lyhyellä etsimisellä päiväpeiton. Tämä kyseinen päiväpeitto toimii siis vetoketjulla, ja ainakin ajatuksena on mielestäni älyttömän helppo ja näppärä. Suomessa on kaksi eri yritystä, joilla on vastaavat tuotteet; AVA Room ja Bedit. Molemmilla on yksivärisiä vaihtoehtoja, mutta myös muita kuoseja. AVA Room tekee yhteistyötä Marimekon kanssa ja Bedit tarjoaa päiväpeittoja Vallilan kuoseissa.

Minulle sopi Beditin Zipit-päiväpeitto paremmin. Tykkään enemmän Vallilan kuoseista, ja päiväpeiton sulkemismekanismi Zipit-peitoissa oli enemmän mieleeni. Molemmat valmistajat kuitenkin vakuuttivat nettisivuillaan, ja olisin yhtä hyvin voinut valita AVA Roomin päiväpeiton. Päiväpeitot tehdään osittain mittatilaustyönä. Tilauksen yhteydessä kerrotaan onko irtopatjat vaiko runkopatja, valitaan leveys standardileveyksistä ja ilmoitetaan patjan korkeus lisättynä muutama sentti petivaatevaraa. Päiväpeittoon on mahdollista tilata myös vaihtokansia jos haluaa välillä vaihdella. Tilasin nyt Vallilan Piilossa-kuosilla, mutta ajattelin jossain vaiheessa tilata lisäksi vielä ihan perusvalkoisen kannen. Eilen tuli viesti, että päiväpeitto on matkalla.


Tässä näkyy miten päiväpeitto toimii. Kuva: www.bedit.fi

Tällainen kuosi meille tulee. Kuva: www.bedit.fi

Kodinkoneetkin tulivat tiistaina, melkein kaikki. Tänään tulee vielä kuivausrumpu, joka on eri merkkiä ja tulee siksi eri kuljetusfirmalla. Tilasin meille myös vessaan hanan, se odottelee Matkahuollossa noutoa.

Arkkupakastin on Electroluxin malli, joka on tilavuudeltaan
495 l. Nyt mahtuu säilöttävää.
Arkkupakastin on todella iso, se on vetoisuudeltaan lähes 500 litraa ja vie aikamoisen siivun autotallin yhdeltä sivulta. Tykätään kuitenkin pakastaa marjoja, sieniä sekä kaikenlaista muuta, joten iso pakastin on ollut haaveissa. Pakastimessa on myös uusia, hyviä ominaisuuksia esim. Low frost -tekniikka mahdollistaa sen, ettei pakastinta tarvitse sulattaa kuin n. kerran viidessä vuodessa.

AEG jääkaappi värinä teräs
Jääkaappi on teräksen värinen kuten kaikki keittiön isot kodinkoneet. Jääkaapissa on myös uutta tekniikkaa. Hipaisukytkimet ja lämpötilanäyttö löytyy sekä hajuja poistava aktiivihiilisuodatin. DynamicAirFlow-järjestelmä tasaa sisätilan lämpötilan ja automaattinen pikakylmennys on kätevä. Jääkaapista löytyy myös LED-sisävalo, turvalasihyllyt ja kiskoilla toimivat vihanneslaatikot. Kylläpäs me ollaan nyt teknisiä heh...

Teräksen värinen pakastin jota ei tarvitse sulattaa koskaan.
Pakastinkaapissakin on uusia juttuja. Siinä on mm. NoFrost-tekniikka, jonka vuoksi pakastin ei vaadi ollenkaan sulatusta. Pakastimessakin on LED-valot ja LCD-näyttö, lisäksi elektroninen lämpötilanohjaus ja automaattinen pikapakastus. Ajatuksena on, että tämä pakastinkaappi on keittiössä ja siinä säilötään kaikenlaisia peruspakasteita eli herne-maissi-paprikaa, keittojuureksia, jäätelöä yms. Pakastinkaappi on siis jokapäiväinen käyttöpakastin ja säiliöpakastin enemmän säilömistä varten.

Teräksen värinen astianpesukone, jossa ohjauspaneeli
on piilossa lapsen sormilta.
Astianpesukone vaikutti messuilla tosi kivalta ja siksi päädyttiin tähän. Iso plussa oli se, että ohjauspaneeli on luukun yläosassa eli ei ole näkyvissä. Lapsi ei pääse räpeltämään pesukoneen ohjelmia tai pistämään sitä päälle. Muitakin hienouksia koneesta löytyi kuten lattiaan heijastuva pesuvaiheen näyttö ja kolmas suihkuvarsi katossa. Veitsille ja muille teräville oma "pesulevy" yläosassa, jolloin niitä ei tarvitse laittaa koneen sisälle pystyyn peseytymään. Paljon erilaisia pesuohjelmia, joilla saadaan esim. voimakkaampi pesu alakerran kattiloille ja hennompi pesu yläkerran laseille. Lisäksi hiljainen käyntiääni, aktiivikuivaus, ajastustoiminto, likaisen veden tunnistin, astiamäärän tunnistus, sisävalo jne. Kyllä vähän nauratti kun ostettiin koneita, sillä en edes tiennyt mitä juttuja koneisiin nykypäivänä saa. Mahtaako sitä osata edes hyödyntää kaikkia ominaisuuksia mitä näissä on.

Sitten esittelen vielä kuivausrummun, pesukone meillä oli ennestään eikä haluttu ostaa uutta pesukonetta ennen kuin vanha on aikanaan kulutettu loppuun. Meidän pesukone on aika vähän käytetty, joten sillä on todennäköisesti vielä käyttöikää useampi vuosi.
Samsungin kuivausrumpu lupaa hellävaraista kuivausta
Myyntipuheet kertovat, että kuivausrummussa on erityisen hellävarainen kuivaustekniikka. Lisäksi siinä on automaattinen vianetsintä sekä suodattimen puhdistamisen muistutus ja tarkistus. Erilaisia kuivausohjelmia löytyy myös. Tällaisia hankintoja tällä kertaa. Toivottavasti laitteiden laatu on hyvä ja kestävät myös käyttöä. Sen verran hankalaa oli tavaroiden kotiinkuljetuksen kanssa, että toivoisi nyt, ettei tarvitse enää säätää takuuhuoltojen yms. kanssa. Kaikki kodinkoneiden kuvat on lainattu Expertin nettisivuilta. Tulee olemaan jännää kun kaikki koneet on käytössä. Olemme nyt elelleet niin pitkään melko askeettisesti mitä tulee kodinkoneisiin ja muihin mukavuuksiin, että tuntuu varmaankin aika luksukselta kun pääsee käyttämään näitä ihanuuksia.

Vessaan tule hanaksi Oras Safira.
Alun perin ajattelimme hankkia vessaan jonkun persoonallisen hanan. Hanat kuitenkin maksavat paljon ja meille tulee neljä hanaa koko taloon. Monet erikoiset hanat ovat myös siitä ongelmallisia, ettei niihin välttämättä löydy varaosia ja asennuskin voi vaatia kikkoja. Siksi päädyimme turvalliseen Orakseen. Safiran malli ja muoto miellyttää silmääni riittävästi, joten päädyimme siihen. Hana löytyi myös sopivasti alennuksesta verkkokaupasta. Remontti on sellainen rahareikä, että on mukavaa jos löytää hyviä diilejä. Kodinkoneistakin saatiin aika mukava alennus kun ostettiin niitä satsina.

Tällaisia hankintoja tällä kertaa... seuraavaksi on toivottavasti jo uutisia vessan tai keittiön etenemisestä, lähipäivinä on ollut sillä saralla vähän hiljaista, koska työpäivät ovat olleet pitkiä tällä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti