sunnuntai 23. elokuuta 2015

Musta olohuoneen seinä

Eilen meillä oli tapetointia ja maalausta. Kauppareissun jälkeen keli näytti ulkona houkuttelevalta, mutta päätimme kuitenkin tehdä vähän sisäremonttia, jotta saadaan projektia eteenpäin. Ostimme jokin aika sitten maalattavaa tapettia käytävän toista seinää varten. Käytävän toinen seinä on tiiltä ja se säilytetään sellaisenaan, mutta toinen seinä on levyseinä. Levyseinänhän voisi normaalisti maalata sellaisenaan, mutta tämä seinä on sen verran kärsinyt, että vaatisi aika paljon pohjatöitä, jotta pinnasta saisi maalauskelpoisen. Päätimme hankkia maalattavaa tapettia, jossa on vähän pintakuviota. Tapetti peittää jonkin verran epätasaisuuksia ja pääsemme vähän helpommalla. Tommi otti tapettiurakan hoitaakseen. Tapetti on leveää, joten käytävän tapetointi sujui melko mukavasti. Tapetti peitti mukavasti kaikki epätasaisuudet ja nyt yli kahdeksan tunnin kuivumisen jälkeen on valmis maalattavaksi.

Hieman huono kuva, mutta käytävän seinä
tapetoituna näyttää tasaiselta ja hyvältä.

Minun projektini eilen oli olohuoneen tiiliseinän maalaaminen. Tiiliseinän maalaus ei ole helppoa, sillä tiilissä on sen verran reikiä ja koloja, että on hankala saada maalia koko pinnalle. Helposti tiilen pintaan jää valkoisia pisteitä. Maalausprojektissa menikin monta tuntia, mutta kahdella maalauskerralla selvittiin. Maalasin seinän mattamustaksi, samalla värillä maalataan myös ainakin käytävän puoleinenkin tiiliseinä. Käytävän tapetoidun seinän väristä ei olla vielä osattu päättää, joko harmaa tai musta.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy tiiliseinän vanha hiekan sävy. Takaseinä on
jo maalattu harmaaksi. Toisessa kuvassa tiiliseinä on maalattu kertaalleen.
Seinä on valmis, kahteen kertaan maalattu. Valaistus on huono, sillä katto on
revitty alas ja siksi meillä ei ole kuin lattiavalaisimia käytössä.
Olemme molemmat todella tyytyväisiä mattamustaan. Tiiliseinä näyttää nyt hyvältä. Nyt olohuoneessa on vielä yksi seinä maalaamatta, mutta siihen pitää asentaa ensin yksi seinälevy entisen keittiön oven paikalle. Kun levy on asennettu, seinän voi maalata harmaaksi. Käytävän seinät maalataan todennäköisesti myös tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti