lauantai 8. elokuuta 2015

Kesähuoneen laittoa

Olen jo tainnut aiemmin kertoakin, että meillä on tontilla iso kasvihuone, josta otimme kasvihuonekäyttöön 2/3 ja loppuosasta päätimme tehdä pienen "kesähuoneen". Laitoimme aikaisemmin kasvihuoneen lattiaksi katteen päälle pientä valkoista kiveä ja ostin edullisesti kirpparilta pienet valkoiset kalusteet huoneeseen. Koko kesän huoneessa on ollut myös kukkia ruukuissa.

Kattona koko kasvihuoneen päällä on tällä hetkellä sininen muovi. Ensi keväänä hankimme todennäköisesti jonkinlaista muovipleksiä katoksi, mutta tämän kesän tuo muovi on toiminut kattona ihan hyvin.

Reipas viikko sitten näin facebook-kirppiksellä kun joku lahjoitti vanhan ladon harmaantuneita seinälautoja. Purkivat latoa ja lahjoittamalla laudat kiertoon, saivat roskan pois omista nurkista. Itselleni tuli samantien idea, että voisimme tehdä kesähuoneen takaseinän näistä vanhoista laudoista. Seinä voisi näyttää hyvältä ja laudat ovat katoksen alla melko hyvin suojassa sateelta. Haimme peräkärryllisen lautoja muutama päivä sitten ja eilen Tommi päätti tehdä homman loppuun. Valittiin laudoista parhaat, Tommi teki tukipuut ja sahasi laudat sopivan mittaisiksi, ala- ja yläosa jouduttiin tekemään pääsääntöisesti eri pätkistä, mutta saumaan laitettu välipuu viimeisteli ilmeen. Nyt on vielä hakusessa sopivat taulun kehykset seinälle roikkumaan. Olimme itse ainakin tyytyväisiä lopputulokseen.

Tässä kasvihuone kokonaisuudessaan, kesähuone tässä päässä,

Hienot, harmaantuneet laudat uudessa käytössä.

Vielä pientä laittoa ennen kuin valmis.
Olen suunnitellut, että kesähuoneen kaksi muuta seinää rakentuvat ensi keväänä köynnöskasveista. Molemmille puolille tulee kasveja, jotka nousevat rungon tolppia pitkin ylös. Katto tosiaan vaihdetaan pleksiin. Sisäänkäynti huoneeseen on alimman kuvan kohdalta päädystä ja siihen on tarkoitus laittaa roikkumaan harsomaiset, läpikuultavat verhot. Kaapissa odottelee jo kirpparilta ostettu koristeellinen teeastiasto kannuineen käyttöönottoa. Tänä kesänä ei kesähuonetta vielä päästy käyttämään, mutta ensi kesänä sitten ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti