perjantai 14. elokuuta 2015

Kodinhoitohuone käyttökunnossa

Vihdoin sain aikaiseksi pistää koneellisen pyykkiä pyörimään. Pyykkikone ja kuivausrumpu ovat olleet muutaman päivän paikoillaan ja käyttökunnossa. Sähkömies kävi pari viikkoa sitten asentamassa lattialämmityksen päälle ja lisää pistorasioita. Putkimies oli pari päivää sitten asentamassa wc-pöntön, hanan ja pesukoneen. Vielä on muutamia hyllyjen kiinnittämisiä ja laatikoihin vetimet sekä listat. Huonetta voi kuitenkin jo käyttää.

Kokonaisuudessaan kodinhoitohuone on tehty kevyemmällä remontilla kuin muut huoneet. Sieltä ei revitty seiniä ja kattoa pois, vaan vanhat paneelit maalattiin. Katto maalattiin valkoiseksi ja seinät vaalean harmaiksi. Lattia laitettiin samoin kuin kylpyhuonekin polyuretaanista, ja lattialämmitys asennettiin alle. Putket ja sähköt vedettiin pintavetona. Kodinhoitohuoneeseen tehtiin myös wc-viemäröinti, sillä halusimme toisen vessan. Kodinhoitohuoneessa on nyt siis wc ja pesuallas, pyykinhuoltopiste, siivouskomero sekä korkeat korihyllyköt. Vielä laitamme muutaman hyllyn ja sitten alkaa olla valmista. Olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka päätimmekin tehdä tämän tilan mahdollisimman edullisesti. En välttämättä muuttaisi mitään.

Tässä kodinhoitohuoneen wc- ja pyykkipiste.

Miten sitten säästimme rahaa tässä kohteessa? Koska lattialämmityksen ja lattiapinnan osalta ei säästöjä pystynyt tuottamaan, rahaa tarkkailtiin muussa. Jätimme vanhat paneelit ja maalasimme ne muista kohteista ylijääneillä maaleilla. Seinämaalikin oli jäänyt yli Tommin tyttären asunnon remontista. Harmaa tosin sopi meille hyvin, sitä ollaan käytetty muutenkin. Wc-pönttö oli löytö rautakaupan alennuksesta ja allaskaappi on Ikean edullisin perusmalli, allas ja hana myös edullisesti Ikeasta. Pöytätaso löytyi varastosta, sen pääty maalataan vielä tummaksi. Säilytystilaksi otimme vanhan vaatekaapin, joka oli menossa jo kierrätykseen. Ikeasta ostetut korihyllyt olivat edullinen ratkaisu. Alunperin säilytysseinälle piti ostaa siihen mitatut kaapit. Hyllyt löytyivät myös varastosta. Valaistustakaan ei muutettu ja valaisin on vanha eteisemme valaisin.

Kaikkinensa kodinhoitohuoneen kalustukseen on mennyt noin 500 euroa kun alkuperäinen budjetti taisi olla 1500 euroa. Tottakai tuohon päälle tulee sitten muut remonttikulut kuten lattialämmitys, lattiavalu, viemäri, lattian pintamateriaali töineen sekä sähkö- ja putkityöt. Kodinhoitohuone on maksanut kokonaisuudessaan karkeasti arvioituna parisen tonnia (kodinkoneet ei hinnassa mukana).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti