maanantai 15. helmikuuta 2016

Syntymäpäiväjuhlintaa ja suunnitelmia

Minun pieni muruseni, suloinen pikkumieheni, täytti viime viikolla kaksi vuotta. Aika on kulunut todella nopeasti. Siitä pienestä vauvasta ja myöhemmin taaperosta, on kasvanut reipas pieni poika. Pikkumies puhuu jo paljon ja hoksailee asioita, välillä saan nauraa maha kippurassa pojan oivalluksia. Lempipuuhaamme on höpsötellä ja hassutella kahdestaan.

Sunnuntaina pidimme pienimuotoiset synttärit. Kyläilemään tuli vanhempani ja veljeni perhe. Leivoin lauantaina pikkuisen, mutta myönnän, että tällä kertaa tuli jonkin verran myös ostettua tarjottavaa. Päätin nyt tehdä aivan perinteisen täytekakun, voi olla että ensi vuonna pitää jo taiteilla auto- tai junakakku tai ehkäpä joku piirroshahmo. Nyt kun poika ei vielä osaa pyytää mitään ihmeellistä, tein tavallisen täytekakun.

Perinteinen täytekakku vielä tällä kertaa. Paljon karkkia päällä.

Käytiin perjantaina ostamassa taas ruokatarvikkeita pidemmäksi aikaa. Päätin ostaa hiivaa vähän enemmän. Nappasin mukaan kaksi kilon pakkausta. Kilon pakkauksesta tulee kaksikymmentä pientä pakettia eli ostamillamme hiivoilla leivomme n. neljäkymmentä kertaa leipää. Päätin jokin aika sitten leipoa kaiken leivän mitä käytämme ja minimoida ostoleivän käytön. Hiivaa kuluu siis säännöllisesti. Pilkoin hiivan palasiksi, käärin palojen ympärille tuorekelmua ja pakkasin yksittäispakatut palat pakastepussiin. Sitten pussit pakkaseen. Nyt pussista on helppo ottaa yksi pala sulamaan.

Kilosta hiivaa tulee 20 pikkupaketin verran.
Ensi viikolla meillä on talviloma. Olemme ajatelleet rutistaa kylpyhuoneen seinät valmiiksi loman aikana. Sikäli jos meillä on kaikki tarvittava materiaali käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti