maanantai 25. tammikuuta 2016

Lattiamateriaalin vaihto

Nyt kun meillä on osassa asuntoa ollut se valkoinen muovimatto, on siitä tullut käytännön kokemusta. Valkoinen muovimattohan oli tarkoitettu isoon osaan asuntoa, keittiöön, vieras- ja työhuoneeseen, olohuoneeseen, vessaan ja käytävään. Harkittiin myös makuuhuoneeseen samaa materiaalia. Vaikka materiaali on nyt ostettu koko määränä, olemme alkaneet miettiä materiaalin vaihtoa.

Muovimatto on ollut nyt vajaan vuoden ajan vessassa ja keittiössä. Valkoinen lattia on sinällään hieno, mutta muovimaton hieman röpöläinen pinta on koitunut ongelmaksi. Nimittäin tämä matto on todella hankala puhdistaa. Imurointi vielä menee ihan ok, mutta kun yrittää pestä pintaa, pöly ja roskat vain liikkuvat edestakaisin. Todella hankala materiaali. Uskoisin, että jos pinta olisi sileä, tilanne olisi aivan toinen.

Hetken aikaa painittiin sen tosiasian kanssa, että olemme laittaneet mattoon rahaa aikamoisesti. Sitten todettiin, että tärkeämpää on kuitenkin se, että siivous lapsiperheessä on riittävän helppoa. Jos valtaosassa asuntoa on sellainen lattiamateriaali jota ei saa pidettyä kunnolla puhtaana, ei siitä tule yhtään mitään. Päätimme, että hankimme lattiaan uuden materiaalin, joka tosin on tilattava kustannusten takia osissa. Päädyimme laminaattiin, joka soveltuu kestävyyden ja helppohoitoisuuden vuoksi meille. Laminaatti on myös kustannuksiltaan melko edullinen.

Löysimme Novafloorin erikoisparketti.fi -sivulta muutaman kivan mallin, joista tilasimme näytekappaleet ensin. Valitsimme näytekappaleiden perusteella sen, josta tykättiin. Päätimme tilata ensin pienen määrän, jolla laitamme vessan ja pikkueteisen, sitten katsomme miltä tämä materiaali näyttää isompana pintana ja miten toimii.

Novafloorin Parador Trendtime 5 sinkki on valintamme uudeksi materiaaliksi
Nyt jää nähtäväksi miten tuo harmaansävyinen lattiapinta toimii harmaiden + mustien seinien kanssa. Oven pieniin ja huoneiden välisiin oviaukkoihin on tulossa leveät valkoiset listat. Myös jalkalistat tulevat olemaan valkoiset kuten myös osa kalusteista, ehkäpä onnistutaan saamaan kokonaisuudesta hyvännäköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti