keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Infrapunasauna tuo lämpöä pakkasiin

Kovilla pakkasilla talomme on ollut aika kylmä. Johtuu varmasti siitä, että meiltä puuttuu isolta alueelta sisäkatot ja pikkueteinen on myös aika riisuttu. Jouduimme kovimmilla pakkasilla polttamaan reippaasti kynttilöitä sisällä ja asensimme pariin huoneeseen myös pari irtopatteria. Koitimme tehdä ruuaksi hitaasti haudutettavia uuniruokia ja takkaa poltettiin joka päivä.

Meidän uusi takka on osoittautunut todella hyväksi, mutta koska se on toisessa päässä taloa, ei siitä ole paljoakaan apua käyttöhuoneissa. Kun sitten saunan valmistumiseenkin menee vielä reippaasti aikaa, aloimme miettiä kuinka mukava infrapunasauna voisi olla. Infrapunasaunassa saisi viluisen kropan lämpimäksi, mutta samalla myös rentoutuisi.

Otin esille taas tutun ja turvallisen tori.fi-palvelun. Muutama infrasauna löytyi kohtuullisen matkan päästä ja niistä päädyimme Harvian yhden hengen saunaan. Sauna oli vähän käytetty ja muutaman kymmenen kilometrin päässä. Haimme saunan parin päivän päästä hankintapäätöksestä. Sauna maksoi n. 500 euroa.

Sauna palasina eteisessä

Sauna lähes valmiina pystyssä ja seinät öljyttynä.

Sauna valmiina ottamaan saunojia.
Infrasaunassa on valo ja radio, jotta voi lukea ja kuunnella musiikkia. Kerrallaan saunassa ollaan n. puoli tuntia ja vettä pitäisi juoda riittävästi ennen, aikana ja jälkeen. Lauteet ja lattia on hyvä suojata pyyhkeillä, sillä hiki irtoaa ja suojattuna sauna pysyy paremmassa kunnossa.

Sauna oli todella hyvä ostos, ollaan saunottu monta kertaa viikossa sen kanssa. Saunassa ikijäinen kroppa on lämmennyt ja olo on saunan jälkeen hyvä. Katsotaan sitten säästetäänkö sauna vielä oikean saunan valmistumisen jälkeen, mutta voisin kuvitella sen olevan vielä silloinkin loistava väsyneen äidin rentoutumispaikka. Infrasaunassa on se hyvä puoli, että lämmitykseen menee 10 minuuttia kun taas puusaunaan aika paljon enemmän. Uskoisin, että infrasauna toimii oikein hyvin arkena kun ei jaksa lähteä lämmittämään saunaa. Jos vain tila antaa myöten, niin voin kuvitella, että infrasaunalle löytyy meiltä käyttöä myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti