lauantai 16. toukokuuta 2015

Perjantain puuhailuja

Onpa mukavaa kun koko perheellä on neljä päivää putkeen vapaata. Torstaina oli helatorstai ja silloin oli ensimmäinen vapaapäivä. Helatorstaina jatkui taas takkaprojekti, mutta kirjoittelen siitä toisen blogikirjoituksen erikseen. Eilen päätimme laiskotella ja pitää vapaapäivää remontista.

Aamusta ajelimme keskustaan ja kävimme katsomassa Salon Veturitallissa Nick Brandtin upean valokuvanäyttelyn Afrikan eläimistä. Kuvat olivat vaikuttavia muotokuvia upeista eläimistä. Kuvissa eläinten lisäksi pilvillä on iso rooli. Brandt on ottanut lähes kaikki kuvansa pilvisellä säällä ja täytyy myöntää, että pilvet tuovat kuviin lisää dramatiikkaa. Brandt on kuvannut Afrikassa vuosia eikä hän käytä kuvankäsittelyä, vaan pyrkii odottamaan, että oikeat olosuhteet kuville tulee. Hauskana lisätietona, että ennen valokuvaajan uraa tyyppi teki musiikkivideoita mm. Michael Jacksonille.

Tällä seinällä upeita muotokuvia norsuista. Oikeanpuoleinen Igor-norsu kuoli
salametsästäjien luoteihin pari vuotta kuvan jälkeen, 49-vuotiaana.
Valokuvanäyttelyvierailun jälkeen päätin, että hankin Nick Brandtin valokuvakirjat, joita ilmeisesti on kaksi tai kolme julkaistu. Salo on päässyt kovaan joukkoon saadessaan tämän upean näyttelyn tänne. Näyttely on seuraavaksi menossa Tukholmaan ja Moskovaan, ja se on ollut mm. New Yorkissa.

Seuraavaksi päätimme käydä torilla katsomassa ranskalais-italialaisia markkinoita. Kojuja oli kymmenkunta ja melkein kaikissa oli tarjolla erilaisia herkkuja, joissain myös laukkuja yms. Ostettiin kotiin vietäväksi juustoa sekä jonkinlaista tiramisu-suklaaherkkua. Illalla sitten maistelimme niitä viinilasillisen kanssa. Hyvää oli kyllä, mutta ei mitenkään kauhean edullista. Mielestäni on mukavaa kun kaupungissa on erilaista toimintaa ja tässäkin tapauksessa nämä markkinoiden pitäjät ilmeisesti kiertävät Eurooppaa kojujensa kanssa.

Jos olisi oliivien ystävä, markkinoilta olisi löytänyt hurjan määrän erilaisia oliiveja.
Herkkujen maistelua punaviinilasillisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti