lauantai 16. toukokuuta 2015

Lehmäloikka

Viikko sitten lauantaina Perniön Kosken kartanolla oli Lehmäloikka-tapahtuma. Tapahtumassa päästiin seuraamaan kun yksi joukko kartanon lehmiä päästettiin laitumelle ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Tapahtuma oli todella kiva. Ilmat suosivat ja kartanolla oli järjestetty myös oheisohjelmaa mm. kiertoajelu, kävelykierros, navettaan tutustumista, sepän työn seuraamista, lapsille heinäkasassa hyppimistä, aitauksessa aasien ihailua sekä kauppa josta sai ostettua kartanon lähilihaa. Pihalla oli myös koju, josta sai ostaa grillimakkaraa ja hampurilaisia.

Kyseessä oli kyllä hyvän tuulen tapahtumasta. Lehmät olivat hauskoja kun saivat kunnon spurtin päästessään laitumille. Ammuivat ja loikkivat menemään. Yksi vasikka lähti karkuteille ja saimme pientä jännitystä kun seurasimme henkilökunnan ponnisteluja vasikan kiinnisaamiseksi. Myöhemmin näimme myös toisen karkulaisen, joka oli päässyt jostain syystä kyntöpellolle juoksentelemaan. Uskoisin, että kartanon porukka näkee joka vuosi useamman kerran vasikoiden päättömän touhuilun ja ovat tottuneet juoksemaan niiden perässä milloin missäkin.


Kosken kartanon rakennukset näyttävät aika
makeilta, ei ihan perinteisiltä navetoilta.
Täältä tullaan, ensimmäiset juoksuaskeleet keväisessä ulkoilmassa.

Kosken kartano tarjoaa Hereford-luomulihaa, riistalihaa ja maaseutuelämyksiä. Kosken kartano panostaa toiminnassaan vastuullisuuden kehittämiseen, ja Kosken kartano on valittu WWF:n toimesta Suomen ympäristöystävällisimmäksi maatilaksi vuonna 2014. Kiskonjoen laaksossa tehdään monipuolista työtä eläinten, maan, metsän ja vesistöjen hyvinvoinnin puolesta. (lähde: www.koskis.fi

Matka jatkuu kauemmas laitumille.

Osa jaksaa vieläkin juosta, osa etenee rauhallisemmin.

Tämä porukka on päässyt laitumille jo aiemmin.

Tuijottelua puolin ja toisin, lehmät eivät varmasti ole tottuneet näin isoihin
määriin uteliaita ihmisiä. Normaalisti kesällä saavat varmasti olla melko rauhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti