sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Yrtteilyä

Hetkeen ei ole remontti ihmeemmin edennyt kun ei olla oikein ehditty ja toisaaltaan osa tarvittavasta materiaalista on tilauksessa.

Tänään on äitienpäivä, minun toiseni. Aamusella sain maistella sydänkeksejä, joita pikkuiseni päiväkodissa oli leivottu. En usko, että pikkumies on kovinkaan paljoa vielä keksien leipomiseen osallistunut, mutta onhan se silti ihanaa kun saa pienen lahjan, jonka kortissa lukee sen oman pienen kultasen nimi.

Tänään illemmalla oma äitini ja isäni ovat tulossa äitienpäiväpäivälliselle. Tarkoituksenani on valmistaa alkuruuaksi sienikeittoa, pääruuaksi ylikypsällä karitsan lavalla päällystettyä paahtoleipää sekä luonnonsalaaattia ja jälkiruuaksi suklaakakkua vaniljajäätelöllä.

Kävin tänään aamupäivällä keräilemässä kotipihan ympäristöstä luonnon yrttejä ruokaa varten. Sitä innostus kasvoi kyllä hurjasti kun tajusi miten paljon omassa pihassa yksistään kasvaa ruokaa. Reippaan puolen tunnin keräilyretken aikana sain kasaan käenkaalta eli ketunleipää, mustaviinimarjan lehtiä, ahomansikan lehtiä, siankärsämön lehtiä, voikukkaa sekä ison kasan nokkosta. Nokkoset ajattelin ryöpätä ja pakastaa myöhempää käyttöä varten, mutta muut löydöistäni menevät päivälliseen.

Nokkonen on oikea terveyspommi. Haluan ottaa sen yhdeksi meidän perheen
säännöllisesti käytettäväksi ruoka-aineeksi.

Salaattiaineksia. Voikukkaa, siankärsämöä, ahomansikan lehtiä ja mustaviini-
marjan lehtiä. Ensimmäiset tulevat salaattiin, viimeinen karitsaleivän koristeluun.

Käenkaalia eli ketunleipää ajattelin käyttää sienikeiton koristelussa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti