perjantai 12. joulukuuta 2014

Remontti saa vauhtia

Viikon päästä tähän aikaan minulla on talo! Ei enää kenenkään kanssa puoliksi, vaan oma talo. Olen helpottunut ja onnellinen. Erosta on vierähtänyt aikaa jo pari vuotta, enkä uskonut minkäänlaista ratkaisua taloasiaan tulevan. Nyt tämä ratkaisu, että talo siirtyy minulle, tuntuu oikeimmalta ikinä. Uskon, että talon remontin valmistuttua, se on paras asuinpaikka meille. Vaikka talo minun nimiini tuleekin, on se tietenkin kotina myös Tommille. Teemme suunnitelmat ja päätökset yhdessä, ja tarkoitus on, että kotimme tuntuu myös hänestä kodilta eikä hän tunne oloaan vierailijaksi. Ja ilman Tommia tämä ei vaan olisi mahdollista, olisi ollut aivan liian suuritöistä ottaa tämä talo yksinään haltuun pienen lapsen kanssa. En usko, että olisin uskaltanut ilman häntä lähteä koko projektiin. Myönnän ajoittain jo miettiväni miten ensi kesänä pikkumies leikkii pihallamme, kuvittelen mitä kaikkea herkullista kasvaakaan kasvihuoneessamme ja miten ihanaa on saunoa omassa saunassa. Eniten kuitenkin odotan tulevaa keittiötämme. Tämän hetken arvion mukaan meillä saattaa olla keittiö jo tammikuun puolella.

Eilen käytiin iltapäivällä Turussa. Ensin ajeltiin kirppismaailmaan, jossa oli myynnissä sänky, jonka bongasin muutama päivä sitten tori.fi:stä. Olen katsellut valkoista, metallista sänkyä ja sellainen saatiin. Vaati kyllä jonkin verran etsimistä kun sänky oli piilotettu kirppismaailman sänkyosastolla takimmaiseen nurkkaan. Pultit puuttuivat ja saatiinkin sitten vielä tingattua hintaa vähän lisää.

Kun kerran oltiin Turun suunnalla, päätettiin käväistä Bauhausissa. Vessaan on tulossa mustat kalusteet ja tiesimme Bauhausissa olevan mustan pöntön. Allashan löytyikin jo kesällä, mutta pönttö oli vielä hankkimatta. Aiemmin ostimme kakkosvessaan pöntön rautakaupan tarjouksen hyödyntäen, mutta päävessa kaipasi vielä pönttöä.

 

Yllä ensimmäinen kuva on K-Raudan nettisivuilta. Allas joka meille tulee, on juuri kuvassa näkyvä. Pönttö taasen on tuo jälkimmäisen kuvan pönttö.

Pöntön jälkeen kiertelimme vielä ja löysimme metallisen, lukollisen postilaatikon. Postilaatikko kun on kauempana kotipihasta, on parempi, että se on lukollinen. Onhan tavallinen muovilaatikko toki ollut mukava kun sinne on vähän isommatkin paketit mahtuneet. Ei ole ihan aina tarvinnut käydä postissa hakemassa pakettia. Olimme puhuneet lukollisesta laatikosta jonkin aikaa ja nyt kun löysimme kivan mallin edullisesti, otimme mukaan kärryyn.

Löysimme myös pari tuotetta, jotka tarvitsemme, mutta emme olleet suunnitelleet ostavamme tältä reissulta. Löysimme vihdoin ruokapöydän yläpuolelle lamppu. Ollaan mietitty useamman lampun vierekkäin laittamista kun ruokapöydästä tulee niin pitkä. Nyt kuitenkin löysimme sen verran pitkän lampun, ettei niitä tarvita kuin yksi. Lisäksi tykättiin molemmat lampusta, sillä siinä oli muotoja luonnosta. Valaisimien hankinta on mielestäni haasteellista, mieleistä on vaikea löytää ja virheostokset harmittavat, sillä valaisimet ovat hintavia.

Lopuksi käväisimme vielä uudelleen kylpyhuoneosastolla. Sieltä mukaan tarttui kylpyhuoneeseen suihku. Löytyi edullinen malli, joka miellytti silmää. Siinä oli kantikas sadesuihku sekä vähän modernimman näköinen käsisuihku. Hinta oli myös kohtuullinen.
Oikea malli saattaa olla hieman erilainen, mutta kuvan suihkun muodot ovat samankaltaiset.

Valaisin on arviolta reippaan metrin leveä. Matalaan huonekorkeuteen
sopii hyvin matala valaisin. Valaisin on Wofi Albero.

Ostosreissu oli onnistunut. Meillä alkaa olla nyt wc:n hanaa ja pyyhekoukkuja lukuunottamatta kaikki wc-kalusteet. Kylpyhuoneen kalusteet on myös lähestulkoon hankittu. Jotain pientä sisustustarviketta saattaa vielä tulla. Valaisinpuoli on myös pitkälti hankittu. Vielä puuttuu muutamia valaisimia, mutta suurin osa on jo olemassa.

Makuuhuoneemme höyhenlamppu. Tämän ostimme pari viikkoa sitten Tallinnasta.
Valaisin on VITA Eos mini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti