sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulu meni ja keittiö etenee

Joulu on nyt vietetty ja rauhallisesti se joulu menikin. Onneksi saatiin lunta juuri ennen joulua, niin oli helppo virittäytyä joulun tunnelmaan. Aattona oli ihana kävellä lyhtyjen loisteessa, lumisessa maisemassa pihan poikki pressusaunaan joululöylyjä heittämään. Pikkumies väsähti jo jouluaterian syönnin lomassa eikä päässyt leikkimään joululahjoillaan vielä aattoiltana. Jouluateria onnistuttiin loihtimaan haluamaksemme vaikka keittiötä ei vielä olekaan. Kinkku paistettiin muualla ja paljon ostettiin valmiina. Perunasalaatti tehtiin itse. Piparkakkutalon kasasin tänä vuonna valmiista paloista. Onnistuin kuitenkin ahtaissa tiloissa polttamaan sormeni pahasti kun yritin koota taloa sulatetun sokerin avulla. Palovammojen jälkeen päätin, etten leivo pipareita ollenkaan, vaan talo saa riittää. Saaristolaisleipää sekä mausteisen piimäkakun ja lusikkaleipiä leivoin jouluksi kuitenkin, mutta nekin leivoin muualla.

Joulupöytä notkui herkkuja.

Toki lautanen piti täyttää ääriään myöten kerralla

Kovan onnen piparkakkutalo, vihdoin valmiina
 
 
Teetin ennen joulua tuttavallani lattiatyynyn vanhasta edes-
menneen mummini tekemästä räsymatosta. Yksi tyyny lähti
myös vanhempieni kotia koristamaan.
Tutustu Pajaladesignin sivuun



Sytytimme kynttilät läheistemme muistolle, erityisesti muistoissa
oli juuri ennen joulua poisnukkunut isoisäni.


Joulupukki toi minulle toivomiani asioita uuteen kotiin, sain induktioliedelle sopivan kattilan, jossa on veden kaatonokka ja kuumentumattomat kahvat, paketista tuli myös kokkiveitsi ja silikoninen kakkuvuoka. Tommi sai teräksisen saunakiulun, -kauhan ja -mittarin. Lisäksi Tommi pääsi jouluna kokoamaan paketista paljastunutta punttipenkkiä. Itse odotan, että pääsen arjen koittaessa varaamaan aikaa rentouttavaan hoitoon, johon sain lahjakortin. Pikkumiehen paketeista löytyi mm. pehmonalle, Muumi-murokulho ja -lusikka, dublo-legoja, kirjoja ja palapelejä, pala Brio-junarataa sekä pituusmitta ja päiväkotitossuja. Olimme siis olleet kilttejä... Kiitos kaikille läheisille joulumuistamisista!

Joululahjaksi saatu punttipenkki koottuna. Joulukuusemmekin
pääsi kuvaan. Ostin joulukuusen 10 eurolla facekirppikseltä,
kuusi on siis aito, ei muovinen. Kirppikseltä löytää kaikkea...

Joululahjakattila on kätevä kuumenemattomien kahvojen ja
kaatonokan ansiosta.

Viikkoa ennen joulua kävimme Ikeassa tilaamassa keittiön kaappien rungot ja ovet. Ne tulevat 2.1. Viime viikon lauantaina kävimme Ikeassa uudelleen ostamassa lopun keittiöstä. Vaati neljä kierrosta Ikeassa ja kassoilla ennen kuin oltiin saatu kaikki tavarat kasaan. Satuimme jokaisella kierroksella samalle kassahenkilölle, viimeisillä kierroksilla hän tunnisti meidät ja toivotteli hyvää keittiön kokoamisonnea. Auto ja peräkärry olivat reissun päätteeksi aivan piukassa. Viimeiset tavarat olivat sylissäni etupenkillä kun ei takapenkille, takalaatikkoon ja peräkärryyn enää mahtunut. Nyt vierashuoneemme on täynnä laatikoita ja Ikea-kasseja. Reissua helpotti kyllä paljon edellisellä reissulla keittiömyyjän tekemä ostoslista. Katsoessaan läpi nettiohjelmalla tekemäni listan, hän järjesti samalla listan sellaiseksi, että kaikki tavarat olivat siinä järjestyksessä kuin ne hyllyiltä ja myymälästä löytyy. Kunnollinen lista auttoi ja nopeutti ostosten tekoa hurjasti. Kauppaan jäi odottelemaan enää mikro sekä yksi puuttuva sarana sekä yksi puuttuva vedin. Puuttuvat nappaamme mukaamme kun haemme tilauksessa olevia runkoja ja ovia. Vaikka kaupassa menikin joulun alla aikaa ja jouduimme keräämään tuotteet itse hyllystä, en kokenut sitä kauhean ongelmallisena, sillä säästimme keittiön kokonaishinnassa melkoisesti verrattuna monen keittiövalmistajan hintoihin. Tavarat oli myös kohtuullisen helppo löytää hyllyiltä. Ikeasta voi ostaa myös poimintapalvelun jos ei itse jaksa tavaroita kerätä.

Keittiön kokoamiseen olemme nyt varanneet alustavasti 10.-11.1., mutta aikataulun toteutuminen riippuu tietysti saadaanko keittiö muuten siihen kuntoon kun aika koittaa. Tommilla on onneksi pari viikkoa tässä joulun ja uuden vuoden aikoihin vapaata, joten ehdimme edistää keittiötä muuten. Viime päivinä keittiöstä onkin kuulunut kova pauke kun keittiö on saanut mm. lattialevyjä paikoilleen. Maanantaina sähkömies on luvannut tulla hoitelemaan valaistuksen ja pistorasioiden sähköt, jonka jälkeen voidaan levyttää sitten myös seinät. Huomenna pitää mennä tilaamaan lattian pintamateriaalit rautakaupasta. Myös kodinkoneiden toimituspäivää pitää aikaistaa helmikuun puolesta välistä tammikuun puoleen väliin.

Iso osa keittiöstä on jo saanut lattialevyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti