keskiviikko 20. elokuuta 2014

Talo nyt - projektin toinen alku

Nyt lupaamaani projektin kuvausta sekä kuvia. Kuvissa näkyvä sekaisuus johtuu siitä, että remontti on hyvin kokonaisvaltainen ja tavaroita on laitettu sinne minne on saatu pois toisista tiloista. Talomme on rakennettu vuonna 1973. Sen on rakentanut eräs pastori vaimonsa kanssa perheensä kodiksi. Tietojeni mukaan pastori muutti siitä pois n. 80-vuotiaana eikä siinä ole asunut heidän lisäkseen kuin allekirjoittanut. Talo on aikansa tapaisesti pulpettikattoinen, kaikki on yhdessä tasossa ja hukkaneliöitäkin riittää. Huoneet ovat kuitenkin avarat ja valoisat. Ulkopuolelta talossa on osin puuverhoilu ja osin tiiliverhoilu. Puuverhoilu on uusittu seitsemän vuotta sitten, silloin se sai myös siniharmaan värinsä. Tavoitteenamme on maalata ulkolaudotus ensi kesänä, väri pysyy samana. Yläosan laudoitus maalataan tumman harmaaksi. Tiilipäädyt tullaan todennäköisesti jollain tavalla pinnoittamaan rappauksella tms. Ulko-ovet uusitaan myös jollain aikavälillä ja ikkunatkin vaativat päivittämistä.




Sisätiloissa on seitsemän huonetta ja keittiö sekä kylpyhuone, sauna ja kodinhoitohuone. Iso makuuhuone on remontoitu lattiasta kattoon, sen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen on laitettu ritiläkorisäilytysratkaisu. Makuuhuoneesta tulee kuvaa myöhemmin. Lastenhuone on remontoitu kokonaan, se on myös osittain sisustettu lukuunottamatta tauluja, kuvia ja lamppua. Lastenhuoneen sisustus ja kalusteet vielä hakevat paikkaansa eivätkä ole edes enää kuvassa näkyvässä järjestyksessä. Huoneen yksi seinä on vaaleanvihreä. Kuvasta puuttuu myös myöhemmin hankittu vihreä Mammut-tuoli, Kallax-hylly sekä katosta roikkuva säilytyskori. Laitan uutta kuvaa myöhemmin kun huone on kokonaan valmis. 


Lastenhuoneen vieressä on samankokoinen toinen huone, josta on jo aiemmin tehty walk-in-closet. Sen säilytysjärjestelmät ovat Ikeasta, ja siellä on tilaa vaatteille, kengille, laukuille ja myös koruille sekä kosmetiikalle. Huone toimii tällä hetkellä remontin ajan varastona, joten otan siitä kuvia kunhan se jälleen on elementissään vaate-/pukeutumishuoneena. 

Osittain remontoituja tiloja ovat työhuone ja vierashuone. Näissä huoneissa on tehtynä seinä- ja kattopinnat, mutta lattiat ovat vielä tekemättä. Kunhan remontit on saatettu loppuun, tilat sisustetaan vielä. Osa kalusteista tulee jäämään, osa lähtemään. Alemman kuvan verho sekä ylemmän kuvan työpöytä ainakin jäävät. Lattian materiaalista kerron tarkemmin remonttisuunnitelmissa.



Näiden remontoidujen tilojen lisäksi on talossa uusittu piippu kokonaan. Seuraava kirjoitus jatkaa tästä eli esittelee remontoitavat kohteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti