torstai 21. elokuuta 2014

Keittiö - kodin sydän

Keittiössämme on tilaa laskujeni mukaan 23 neliötä. Suunnitelmissa on tehdä siihen u:n mallinen työtila ja pieni aamiaisnurkkaus. Ruokapöytä tulee keittiön ulkopuolelle. 

Keittiössä pitää tehdä paljon, lähes kaikki menee uusiksi. Sieltä on nyt purettu lähestulkoon kaikki levyt. Uudessa keittiössä vesipiste tulee eri paikkaan, joten putkien paikkaa tullaan muuttamaan. Lattian alla menee vielä osa putkista, jotka tullaan sulkemaan ja siirtämään pintavedoiksi. Osa putkista menee jo nyt pintavetoina. Putket tullaan peittämään jonkinlaisella kotelolla.

Ennen kuin keittiö voidaan levyttää uudelleen, putkityöt on tehtävä, mutta myös sähkötöitä riittää tehtäväksi. Koska keittiöön tulee paljon sellaista tekniikkaa, jota ei 70-luvulla ollut, pitää lisätä pistokepaikkoja ja tuoda myös lisää kapasiteettiä. Myös valaistus päivitetään nykyaikaan. Nyt kun odottelemme putkimiehen käyntiä, jatkamme remonttia toisaalla. 

Olemme käyneet katsomassa muutamassa paikassa keittiöitä ja yhden tarjouksenkin saimme. Palvelu oli todella huonoa siinä liikkeessä, josta tarjous tuli. Tein laskelmia myös Ikean sivulla olevan suunnittelutyökalun kanssa. Vaikka työkalu vähän tökkikin meidän tietokoneellamme, sain tehtyä "ostoslistan", joka sisältää keittiön kaikki kiinteät kalusteet, altaan, uunin, mikron sekä liedet ja muutakin sälää. Keittiön hinta oli hyvin kohtuullinen, ja nyt näyttääkin siltä, että Ikean keittiö on meidän valintamme. Olen kuullut myös hyviä kokemuksia niistä, enkä halua maksaa ylihintaa jos toisaalta saan edullisemmin sen mitä haluamme. Jossain vaiheessa ajattelimme myös pieniä, kotimaisia keittiöntoimittajia, mutta budjetti on rajallinen ja ratkaisu on tehtävä myös sitä kunnioittaen.

Tykkäämme molemmat tehdä ruokaa, ja minä myös leivon. Keittiössä tulee olemaan siksi paljon laskutilaa, monipuoliset kodinkoneet sekä hyvät säilytysratkaisut. Yritämme ottaa oppia niistä lukuisista asunnoista, joissa olemme asuneet ja tehdä tilasta toimivamman kuin edellisissä asunnoissa.

Tässä kuvia keittiöstä matkan varrelta. Viimeisimmät on otettu tänään, ovat vähän pimeitä, koska valot on jo poistettu tilasta.


Yläkaapit on revitty.

Jääkaappi, kaapin runko ja arkkupakastin on
siirretty toisaalle. Valmiina purkuun.
Kaikki romut on kerätty pois.


Seinälevyjä irroitettu.

Purettuna surullisen näköinen.

Ei mitään jäljellä...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti