lauantai 23. elokuuta 2014

Marjasadon varmistelua

Tänään ei remontti edennyt, mutta tavallaan kuitenkin projektia edistettiin. Lähdimme aamupäivällä kaupungille asioille. Suuntasimme Rautiaan, jonka tarjouslehtisestä olin bongannut marjapensaita. Olimme suunnitelleet, että istutamme jo tänä syksynä muutaman marjapensaan tontille, ja sitten lisää pensaita ja puita ensi vuonna. Toiveena on, että saisimme jo vähäsen satoa ensimmäisenä kesänämme. Rautiassa oli onneksi vielä pensaita jäljellä, ja saimmekin takalaatikon täyteen kotiinviemisiä. Ostimme kolme punaviinimarjapensasta, yhden mustaviinimarjapensaan sekä kolme erilaista vadelmapuskaa. Vadelmapuskista yksi tuottaa keltaisia vadelmia. 


Takalaatikko puskia täynnä

ja multaakin tarvitaan
Ostimme Rautiasta myös syyslannoitetta, jota kuulemma kannattaa nyt istutuksen yhteydessä antaa puskille. Multaa haettiin Hong Kongista kun siellä oli multatarjous. Auto olikin aika hyvin täynnä tämän jälkeen. Olemme suunnitelleet, että emme tee mitään selkeää marjapensas-/hedelmäpuualuetta, vaan sijoitamme marjapensaita esim. leikkialueelle. Toki pitää miettiä suunnitelmaa sen verran pitkälle, että hahmottaa mitä kaikkea tontille jossain vaiheessa tulee, ettei tarvitse sitten siirrellä pensaita mihinkään. Pensaat on nyt odottelemassa niillä paikoillaan, joihin ne tullaan mahdollisesti jo huomenna laittamaan.

Marjapuskaostosten jälkeen käytiin hakemassa kengät pikkumiehelle. Löysin facekirpparilta kahdet talvikengät. Ostin peräkkäiset koot kun pojan kengännumerosta ei ole täyttä varmuutta. Lyhyempivartiset maksoivat 3,5 € ja Kuomat 5 €. Olivat kyllä aivan uuden veroiset.

Pikkuihmisille löytää edullisesti vaatteita ja kenkiä kirpparilta,
tuon ikäisten vaatteet eivät juuri ole kuluneetkaan.
Viikonlopun ruokaostosten jälkeen sitten kotiin. Illalla tuli mieluisia vieraita kun Tommin tytär tuli perheineen kyläilemään. Tarjolle nopea torttu kun kunnon keittiötä ei ole. Tällaisissa tilanteissa olen usein turvautunut samaan "reseptiin", joka kuitenkin on ihan herkkua. Eli kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta leipoa, valmis torttupohja, siihen haluttu täyte ja päälle vaahtoa. Usein olen laittanut mansikkasurvosta, joka samalla myös kostuttaa tortun. Nyt laitoin tölkkipersikoita ja kostutin niiden sokeriliemellä. Vaahto voi olla puhdasta kermavaahtoa, makurahkan ja kermavaahdon sekoitusta tai vaikkapa vaahdotettua vaniljakastiketta. Tänään laitoin tuota jälkimmäistä ja vähän raastettua suklaata päälle. Nopea ja hyvä keittiöttömälle.

Nopea torttu valmisaineksista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti