torstai 1. lokakuuta 2015

Takka valmistuu

Onpa ollut kiirettä... Ei olla ehditty kauheasti edistämään remonttia. Synttärijuhlien jälkeen ollaan kuitenkin saatu takkaan rappaus tehtyä. Tai itseasiassa kaveri sen tuli tekemään. Nyt puuttuu enää luukku, joka pitää kiinnittää vielä. Vanhat ruuvien reijät ovat hieman kärsineet, joten niitä korjaillaan nestemäisellä metallilla ennen luukun kiinnittämistä.
 
Takka rappauksen kanssa. Rappaus on tässä
vähän kostea. Vielä kiviosien puhdistus puuttuu.

Muitakin, hieman pienempiä juttuja on tullut tehtyä. Istutimme viime viikonloppuna synttärilahjaksi saamani kirsikkapuun ja siivosimme pihalta lelut laatikkoon sekä tyhjensimme ulkouima-altaan. Jos ensi viikonloppuna säät antavat myöten, pihalla on pikkuisen vielä siivottavaa. 

Sain viime viikolla maalattua käytävän seinän toiseen kertaan, nyt käytävä on kokonaan maalattu kahdesti. Tommi asensi olohuoneeseen sekä käytävän isompaan ikkunaan verhotangot, ja verhotkin saatiin paikoilleen. Lisäksi Tommi ripusti olohuoneen seinälle upeat peuran sarvet. Sarvet ovat viime vuonna edesmenneen isoisäni metsästämältä peuralta. 

Upeat sarvet ovat odottaneet ripustusta hyllyllä jo lähes kymmenen vuotta.

Ensi viikonloppuna jatkamme vihdoin kylpyhuoneen parissa. Pikkuisen pitäisi vielä jaksaa irroittaa kylppärin seinästä vanhaa laastia ennen kuin pääsemme tekemään lisäkoolausta ja vesieristystä. Tommi on poistanut laastia piikkaamalla koneella ja kovin isoa urakkaa ei enää ole onneksi jäljellä. Toivottavasti saamme kylppärin käyttöön syksyn aikana, viilenevät ilmat muistuttavat taas minkälaista talvella on käydä suihkussa ulkokautta autotallissa. Sauna ei ehkä kokonaan valmistu vielä jouluksi, mutta jos jouluna pääsisi vaikkapa poreisiin lillumaan, niin en kyllä valittaisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti