sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kylpyhuoneen seinien aloitus

Tämä viikonloppu on ollut puuhakas ja ahkera. Nyt eletään sunnuntaiaamua ja tässä vaiheessa ollaan jo tehty enemmän kuin yleensä koko viikon aikana. Kerron erillisessä kirjoituksessa muista aikaansaannoksista, mutta nyt muutama sana kylpyhuoneprojektista.

Keväällähän kylpyhuoneen lattia valettiin, siihen asennettiin lattialämmitys ja polyuretaanipinta. Tuossa jokin aika sitten sähkömies asensi lattialämmityksen toimintaan ja hoiti kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen sähköpiuhat ja pistorasiat. Ostimme myöhemmin kylpyhuoneen seinälevyt jo valmiiksi, sillä ihastuimme niihin messuilla. Polyuretaani on nostettu pikkuisen seinän puolelle, mutta seinälevyjä ei pysty ihan niin alas asentamaan. Päätimme ratkaista tilanteen sillä, että teemme kosteuseristyksen lattianrajaan seinään siten, että se menee polyuretaanin päälle ja vähän korkeammalle. Siihen päälle asennetaan musta muovimattosuikale (n. 15 cm), joka saumataan lattianrajasta silikonilla. Seinälevyn alalista asennetaan sitten muovimaton päälle ohjeiden mukaan.

Tässä kuva Fibo-Trespo -seinälevyistä. Kuva on Rautian nettisivuilta. Meillä
levy on kiiltomusta eikä siinä ole tuollaisia laattoja jäljitteleviä valesaumoja.
Meille tulevat ovat kokomustia.

Löysin facebook-kirpputorilta hyvin edullisesti avatut, mutta lähes täydet pakkaukset vesieristysaineita. Emme maksaneet niistä juuri mitään. Meillä oli tuuria, sillä myyjä ei ollut hinnoitellessaan muistanut kuinka paljon aineet kaupassa maksavat ja laittoi aineet myyntiin alihintaan. Hän huomasi kyllä virheensä myöhemmin, mutta oli jo siinä vaiheessa sopinut kanssamme kaupat, eikä lähtenyt sitten enää hintaa muuttamaan. Tämän viikonlopun tavoitteena oli saada kosteuseristys tehtyä maton asennusta varten. Suihkunurkka on hieman erilainen pohjaltaan ja sinne päätimme tehdä vielä tasoituksen ennen vedeneristystä, sen vuoksi teemme nyt suihkunurkkaa lukuunottamatta kaiken muun.

Tommi poisti eilen ensin vanhat kosteussulkumuovit seinistä ja veti seinien alaosaan primerit ja kosteuseristeet ohjeiden mukaan. Youtubesta löytyy hyviä aineiden valmistajien työohjeita sekä paljon muitakin yksityiskohtaisia ohjeita. Katsoimme muutaman työohjevideon aiheesta ja luimme purkkien kylkien tekstit huolella ennen työn aloittamista. Aineiden kuivumisaikojen vuoksi eristyksen tekemiseen menee helposti pari päivää. Tässä yksi hyvä työohjevideo:



Olemme nyt asettaneet tavoitteeksi, että kylpyhuone olisi suihkutteluvalmis jouluun mennessä. Nyt näyttää siltä, että tavoite on hyvin realistinen. Muovimaton asennus saadaan tehtyä ensi viikon aikana ja sitten päästäänkin seinälevyjen asennukseen. Seinälevyjen asennusta varten seiniin pitää vielä asentaa muutamia välipuita, mutta sitten päästään itse asiaan. Kun seinälevyt on asennettu, päästäänkin katon ja valaistuksen asentamiseen ja sitten enää suihkukaappi ja vesipisteet sekä poreamme. En kyllä malta odottaa! Nyt kun käymme autotallissa suihkussa, arvostaa sisällä olevia pesutiloja. Ulkona alkaa olla jo niin kylmä, että suihkukäynnillä on melko vilpoista.


Kylpyhuoneen seinässä vielä vanhat kosteus-
sulkumuovit.

Muovit pois, näyttääpä siistiltä.

Kosteuseristystä, kulmanauhat kulmiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti