torstai 25. syyskuuta 2014

Mahonkivenonen

Olemme haaveilleet soutuveneestä, josta tekisimme lastenalueelle hiekkalaatikon. Kyselin Turun saaristossa olleesta veneiden kierrätyskampanjasta, ja sainkin sieltä yhteystiedot yhdelle venealan yrittäjälle, jolla oli kierrätystarpeisia veneitä.

Saimme mieheltä 4,5-metrisen mahonkiveneen, joka on 60-70 -luvulta. Veneessä on keulassa iso reikä, joten sitä ei enää vesikäyttöön kannata kunnostaa. Nyt vene on meillä! Viime viikonloppuna haimme sen Kaarinasta, johon se oli kuskattu. Saimme traileria lainaksi, ja veneen lahjoittaja haki trailerin meiltä pois parin päivän päästä. Toiseen päähäneli perään tulee hiekkalelulaatikko (tai laatikko on siinä jo valmiina), keskelle tulee hiekka ja keulaan tulee kukkia tai hyötykasveja. Vene on hienompi kuin odotimmekaan. 



Veneen hakureissulla kävimme hakemassa Taivassalosta terassinoven, käytetyn ja todella edullisen. Haimme myös Perttelistä olkkarin pöydän, joka oli löytö facekirpparilta. Laitan kuvia myöhemmin. Hakureissusta meinasi muodostua varsinainen seikkailu, sillä huomasimme matkalla, että venetrailerista puuttui kaikki valot. Alkoi tulla pimeä ja sumu nousi. Pääsimme kuitenkin jännityksen saattelemana lopulta turvallisesti kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti