lauantai 22. marraskuuta 2014

Pihasauna

Remontti on nyt siinä vaiheessa kuin se oli äitiyslomalla mahdollista saada. Jatko edellyttää töissä olemista ja ehkä rahoitustakin. Putkityöt on kylppärissä tehty, eristeet on lattiassa ja raudat mitattuna myös. Ensi kuussa toivottavasti pääsemme laittamaan lattiavalun ja lattialämmityksen. Kaikenlaista muutakin on tehty, hieman pienempiä juttuja.

Koska elelemme ilman kunnollista kylpyhuonetta eikä meillä ole saunaa, ehdotin Tommille pressusaunan väsäämistä pihalle. Tommi innostui ideasta, ja onkin eilen ja tänään touhunnut pihalla. Sauna on hyvällä mallilla ja saan laitettua teille lähipäivinä kuvia projektista. Toiveissa on, että pääsemme testaamaan saunaa jo huomenna. Saunan kustannus syntyy vain yhdestä kattopressusta, kaikki muut tarvikkeet löytyivät kotoa.

Saunan runko tehtiin aikanaan rikki menneen pressuautokatoksen runkopaloista. Lattia tehtiin kuormalavoista, kiukaan alla oleva lattia ylijäämätiilistä. Kiuas on talomme vanha ja pikkuisen ruostunut kiuas. Lisäksi varastosta löytyi peltiä, josta tuli kiukaan taakse suojaseinä, vanhoista lauteista rakentui saunaamme lauteet ja pressuautotallin pressusta saatiin myös seinät. Kattopressu pitää vielä hankkia. Toivottavasti sauna toimii sen verran, että saadaan pikkuisen löylyä. Saunaa olemme molemmat kaivanneet.

Tällaista projektia tänään, viikottain pyritään jotain pientä tekemään, ja edistämään taloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti