tiistai 19. tammikuuta 2016

Kylppärin seinähommaa

Hyvä uutta vuotta!

Pikkuisen hiljaiseloa ollaan eletty, varsinkin blogin suhteen. Remontissakaan ei ole tehty mitään kauhean ihmeellistä, pikkuisen edistetty pikkuhiljaa. Ollaan loppuvuonna sairasteltu jonkin verran ja se on vienyt vähän puhtia. Toisaalta viime vuonna saatiin sen verran paljon aikaiseksi, että välillä voi vähän rauhoittuakin.

Tein loppuvuonna sopimuksen töissä, että jatkan lyhennettyä työviikkoa nyt keväällä. Enää en pidä perjantaita vapaana, vaan lyhennys on tunti päivässä. Näin saan oltua vähän enemmän perheen kanssa. Mutta, asiaan eli remonttiin... Kirjoittelen nyt muutamaan irralliseen blogitekstiin mitä ollaan loppusyksystä tehty.

Kylppäri on pikkuisen edennyt. Seinälevyjä on asennettu melkein kaikki ja suihkukulman seinästä osa on tasoitettu. Aiemmin olen kertonutkin, että Fibo Trespo -levyjä laitetaan seiniin. Asennusvideon perusteella homman olisi pitänyt olla helppoa kuin mikä, mutta eihän se ihan niin nopeaa ollut kuin videossa. Ei kuitenkaan mahdoton homma kun on riittävän hyvät välineet. Levyn leikkauksessa saa olla tarkkana, ettei saha revi reunaa.

Ennen seinälevyjä muutamia välipuita seiniin.
Lisää välipuita seiniin.

Alkaa olla valmista levyihin.

Ensimmäiset levyt olivat hankalimmat,
pikkuhiljaa tekemällä homma helpottui.

Vähän enemmän seinää valmiina, siinähän
voi vaikka peilata.

Suihkukulma päätettiin tehdä eri tavalla kuin muut seinät. Ensin tasoitetaan tiilipinta tasoitelaastilla, sitten vedeneristys ja lopulta mikrosementtipinta. Toinen kulman seinistä on tasoitettu, toinen vielä tasoittamatta.

Tasoitus alkaa, ensimmäinen pätkä tehty.

Työkaluja tasoitteet levitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti