maanantai 17. elokuuta 2015

Olohuoneen maalausta ja puutarhahommia

Pikkumies sairastui perjantaina eikä ole vieläkään oikein kunnossa, joten jouduin jäämään pojan kanssa kotiin tänään. Viikonloppu meni muutenkin puoliksi harakoille, sillä olin lauantaina 80-luvun teemajuhlissa, jotka alkoivat jo iltapäivällä ja jatkuivat yöhön. Lauantaina emme siis tehneet kumpikaan mitään edistääksemme projektiamme, Tommilla oli riittävästi tekemistä sairaan pojan viihdyttämisessä ja minä hummasin ystävien kanssa.

Sunnuntaina oltiin koko porukka väsyneitä ja pikkuisen hiljaista oli tekemisen suhteen silloinkin. Mutta ei ihan kokonaan sentään. Meillä oli vielä pikkuisen keittiön seiniin käytettyä harmaata maalia jäljellä, joten maalasin yhden olohuoneen seinän. Koska keittiö ja olohuone ovat purettujen seinien takia yhtenäistä tilaa, tarkoitus olikin, että olohuoneen seinät saavat saman värin kuin keittiönkin. Joudumme ostamaan maalia lisää, sillä se ei riitä kaikkiin seiniin. Täytyy sanoa, että eilen maalattu olohuoneen seinä näyttää hyvältä. Se on jotenkin ryhdikkäämpi kuin aikaisemmalla värillä, odotan innolla, että saamme muutkin seinät maalattua. Olohuoneessa oleva tiiliseinä tullaan todennäköisesti maalaamaan eri värillä kuin muut. Olemme ajatelleet, että siitä tulee musta. Alunperin suunnittelimme, että tiiliseinä rapattaisiin. Nyt kuitenkin päätimme säästää aikaa ja rahaa, ja säilyttää tiilet sellaisinaan, ainakin toistaiseksi. Tiiliseinä saakin siis vain uuden maalin pintaan. Uskoisin, että seinä tulee mustana näyttämään hyvältä tiilipintanakin.

Tein eilen löytöjä facebook-kirpputoreilta. Löysin lapselle ilmaiseksi hiekka- ja vesileluja. Ainakin yksi traktori sekä useampi vene näytti olevan kasassa. Haen lelut tänään. Ulkolelut ovat kyllä tervetulleita, ne ovat kuitenkin kovassa käytössä ja osa hajoaa väkisinkin leikeissä. Löysin myös ilmaiseksi lasten kirjoja sekä kuulapelin, ne noudan loppuviikosta.

Kolmas löytö on puutarhaamme. Kävimme illalla hakemassa erään mukavan pariskunnan luota köynnöspinaatin taimia. Maksoin taimista euron kappaleelta ja samalla käynnillä saimme tutustua pariskunnan kahdeksan vuoden aikana rakentamaan puutarhaan. Piha oli täynnä mielenkiintoisia kasveja ja pieniä yllätyksiä. Pikkumies oli innoissaan, sillä puutarhassa kasvoi monta erilaista marjapensasta ja sai luvan ottaa marjoja pensaasta. Poika söi hyvällä ruokahalulla niin karviaiset, punaiset viinimarjat kuin vadelmatkin. Saimme kaupan päälle myös yhden perinnekukan siemeniä sekä muutaman mintun. Minttua olenkin suunnitellut hankkivani pihallemme, nyt saadaan sitäkin.

Olen innoissani köynnöspinaatista. Pinaatti maistuu hyvälle ja pitäisi olla kohtuullisen helppohoitoinen. Kuulemma vaatii varjoisan paikan, mutta muuta hoitoa ei tarvitse. Kasvi on monivuotinen ja kasvaa hurjan pitkäksi. Ostamamme taimet ovat jotain vanhempaa suomalaista kantaa.

Köynnöspinaatti. Kuva on lainattu taimet meille myyneen
henkilön kirpparijulkaisusta.
Eilen illalla innostuin taas luonnonyrttikokeilusta. Löysin netistä ohjeen maitohorsman kukista tehtävään mehuun. Meillä on hurja määrä maitohorsmaa perunapellon vieressä, kävin illalla keräämässä ison kasan kukkia ja laitoin ne yöksi likoamaan veteen. Tänään kukat keitetään liotusvedessään ja mukaan lisätään sokeria. Tämän jälkeen mehu siivilöidään ja se on valmista. Odotan mielenkiinnolla miltä mehu maistuu.  

Maitohorsman kukat likoamassa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti