sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Keittiö sai lämmöneristystä

Tämä viikonloppu oli pyhitetty keittiölle. Eilinen meni pitkälti kaupoilla, sekä ruokakaupassa että rautakaupassa. Rautakaupassa ostoslistalla oli kivivillaa, puulistaa ja valun raudoituksen korotuspaloja. Kotiin tultiin vasta iltapäivällä ja keittiön seinät ehtivät vielä loppupäivän aikana saada eristettä suojaksi. Tuntui, että seinäeristeiden laiton jälkeen muukin asunto oli huomattavasti lämpimämpi. En tiedä oliko osittain kuvittelua vai tuntuiko seinienkin läpi ero noin huomattavasti.

Tänään jatkui eristäminen. Tommi laittoi eristeitä lattiaan isolta alueelta. Ensi viikolla on tarkoitus levyttää lattia, ja sen jälkeen mahdollisesti purkaa keittiön ja olohuoneen välinen seinä. Laitoin joitain päiviä sitten viestiä sähkömiehelle, kyselin koska ehtisi laittamaan keittiön sähköjä. Ilmeisesti sähkömiehellä on parhaillaan melko kiireistä eikä ole siksi ehtinyt edes vastata viestiini. Lattialevyt voidaan vielä laittaa ennen sähkömiehen tuloa, mutta katto- ja seinälevyt täytyy jättää odottamaan kunnes sähköt on laitettu. Keittiöön tulee paljon sähkö- ja valaistustöitä, sillä keittiön sähköt ovat 70-luvun tasolla eikä sellaisenaan pysty pyörittämään nykyajan laitteita. Lisäksi keittiöön tulee kattoon upotettavia valaisimia sekä kalusteiden alareunaan valolistaa. Jäämme siis odottelemaan sähkömiehen vastausta, ja toivomme, että hän ehtisi lähiaikoina meille töihin.

Keittiön seinät ja lattia ovat saaneet villapeitteen.

Hain Salo Designista lainaan Uolevi Nurmen tekemän jakkaran, josta olen aiemmin jo täällä blogissa kertonut. Jakkarat on suunniteltu hankittavaksi keittiön "aamiais"pöydän eteen. Tarkoitus oli mittailla kotona onko perusmalli hyvän korkuinen. Tuntui hyvältä korkeudelta eli meitä varten ei tarvitse tehdä mitään erikoiskokoa, vaan ostetaan perusmalli. Lauantaina oli tarkoitus palauttaa jakkara liikkeeseen, enköhän sitten unohtanut jakkaran kuitenkin kotiin.

Pikkumies testaa jakkaran kestävyyttä.

Kävin tänään läpi Ikean sivuille tekemääni ostoslistaa keittiöstämme. Poistin muutaman listalle vahingossa jääneen tuotteen ja lopputulos oli, että keittiön hinta tipahti 1500 euroa siitä, mitä kuvittelimme hinnaksi tulevan. Kyse oli siitä, että tilasimme jää- ja pakastinkaapit kodinkoneliikkeestä ja olin keittiötä suunnitellessani laittanut ostoslistalle Ikean jää- ja pakastinkaapit. Kaksia emme tietenkään tarvitse, joten ne sai poistaa listalta. Tämä oli tervetullut "säästö", sillä juuri sanoin Tommille, että olisi hyvä jos pystyisimme tekemään hyviä löytöjä esim. tarjouksia ja säästämään siten alkuperäisistä laskelmista. Hankittavaa on niin paljon, ettei kaikki ole mahtunut hankitun rahoituksen piiriin. Mitä edullisemmin saamme perusjuttuja, sitä enemmän on mahdollista hankkia listan ulkopuolelle jääviä asioita. Iso remontti = paljon hankintoja. Olen edelleenkin tyytyväinen tekemääni keittiösuunnitelmaan, uskon että keittiöstä tulee upea. Käymme ensi viikolla todennäköisesti Ikeassa ostamassa kaikki ostoslistalla olevat varastotuotteet ja samalla reissulla tilaamme keittiön kaapit, joita ei varastossa ole. Toivottavasti tilausaika ei ole ihan kauhean pitkä.

METOD / MAXIMERA Korkea kaappi, hyllyt/4lt/ov/2esrj IKEA Vaimentimien ansiosta laatikko sulkeutuu hitaasti, hiljaa ja pehmeästi.
Ikean Metod-malliston korkea kaappi.
METOD Vaakasuuntainen seinäkaappi 2 ovea IKEA Mukana vaimennin, jonka ansiosta ovi sulkeutuu pehmeästi. Rungon rakenne on tukeva – paksuus 18 mm.
Tällaiset seinäkaapit tulee yhdelle seinustalle.

Lähipäivien muuta puuhaa tulee olemaan vessan katon ja yhden seinän purku putki- ja sähkömiestä varten sekä autotallin tyhjentäminen ja siivoaminen ulko-oven maalausprojektia varten. Jossain vaiheessa on tarkoitus myös repiä olohuoneesta, eteisestä ja käytävästä katto alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti